Pe aceeași temă
Initiativa Romania, care se autodefineste ca "o miscare civica pentru coagularea cetatenilor si a societatii civile in Romania in vederea schimbarii clasei politice corupte actuale", a depus un denunt penal privind posibila savarsire a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, precum si folosirea influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, potrivit unui comunicat primit de Revista 22.
Vizati sunt candidatii la alegerile locale din 5 iunie 2016 pentru Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, primariile de sector si consiliile locale de sector.
Initiativa Romania a adresat o cerere si Biroului Electoral Central, Biroului Electoral Municipal si birourilor electorale de sector pentru a verifica autenticitatea semnaturilor de pe listele de sustinatori pentru candidatii si partidele care intentioneaza sa candideze la alegerile locale din 5 iunie 2016.
Initiativa Romania arata ca PNL a trebuit sa stranga pentru Catalin Predoiu si pentru Cristina Pocora un minim de 22.000 de semnaturi (18000, respectiv 4000 de semnaturi). "Cu alte cuvinte, Partidul National Liberal a strans cel putin 7334 de semnaturi pe zi. Folosind prezumtia generoasa ca echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi in continuu, fara pauza, ajungem la concluzia ca PNL a adunat aproape 1000 de semnaturi pe ora in zile de week-end si circa 16 semnaturi pe minut", arata un comunicat al asociatiei, publicat pe contul de Facebook.
In cazul lui Cristian Popescu Piedone, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins candidatura, fostul primar al sectorului 4 a depus un alt set de 5.600 de semnaturi.
"PPU-SL a strans, deci, 1.867 de semnaturi pe zi. Folosind prezumtia generoasa ca echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi in continuu, fara pauza, PPU-SL a adunat aproape 234 de semnaturi pe ora, in conditiile in care PPU-SL este un partid foarte mic, fara resurse umane semnificative".
In ceea ce priveste PSD, strangerea de semnaturi pentru candidatii partidului, inclusiv pentru Gabriela Firea, "s-a realizat fara expunere publica, fara puncte de colectare sau strangere anuntate si promovate public". "Nu au existat foarte multe informatii publice cu privire la acest proces de strangere de semnaturi, desi la nivelul municipiului Bucuresti sunt necesare circa 80.000 de semnaturi pentru un partid care isi depune liste complete de candidati la primarii si consilii locale", arata Initiativa Romania.
Pentru ca domnul Robert Turcescu sa poate candida, PMP trebuie sa stranga un minim de 18.000 de semnaturi. "Cu alte cuvinte, PMP a strans cel putin 9.000 de semnaturi pe zi. Folosind prezumtia generoasa ca echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi in continuu, fara pauza, ajungem la concluzia ca PMP a adunat aproape 1125 de semnaturi pe ora in zile de week-end si circa 19 semnaturi pe minut", arata Initiativa Romania.
"Pentru a asigura respectarea legii precum si evitarea oricaror suspiciuni asupra echitatii si corectitudinii procesului electoral, institutiile statului trebuie sa verifice individual si specific autenticitatea semnaturilor depuse pentru sustinerea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti, indiferent cine ar fi acestia", se mai arata in acest comunicat.
cititi denuntul AICI