Pe aceeași temă
”Jana nu moare, Jana se transformă. Cu mai mulți procurori, mai mult control pe numirea și revocarea lor, mai multă acoperire teritorială, mai mulți bani și așa mai departe. Ceea ce SIIJ a făcut până în prezent, adică preluarea cu japca de dosare grele de la DNA pentru a fi îngropate definitiv, precum și intimidarea magistraților care mai îndrăznesc să fie intransigenți cu corupții protejați politic, noua structură SUPC va putea să facă «la pătrat» în perioada următoare”, scrie Badea în postarea pe Facebook.
În opinia deputatului USR, „acest simulacru nu mai păcălește pe nimeni din comunitatea internațională. Câtă vreme vom continua să mimăm o reformă a justiției, România va rămâne sub MCV și în afara Spațiului Schengen. Iar dacă totuși partenerii europeni ne vor primi acolo așa cum suntem, după cum se tot spune de la o vreme încoace, va fi pe fondul crizei ruso-ucrainene și nu pentru că sistemul judiciar ar deveni mai independent datorită politicilor retrograde promovate acum”.
Context
Comisia Juridică a dat, vineri dimineața, vot final pe proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale. Au fost 18 voturi pentru, 7 împotrivă. Proiectul de lege urmează să fie trimis plenului Camerei. Înainte ca legea să ajungă la promulgare, mai trebuie să treacă și de Senat.
Comisia Juridică din Camera Deputaților a votat, vineri dimineața, un amendament propus de deputatul PSD, Steluța Cătăniciu, la legea privind desființarea secției speciale, potrivit căruia structura care va înlocui Secția Specială va putea instrumenta și dosarele vizând posibile infracțiuni săvârșite de judecători sau procurori membri ai CSM, de judecătorii Înaltei Curți sau de procurori de pe lână Înalta Curte, judecătorii de la Curțile de Apel, Curtea Militară de Apel, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe, judecătorii CCR și magistrații asistenți de pe lângă judecătorii ICCJ și CCR.