Despre ”copiii nebuni” anticorupție la postul american MSNBC: protestele anti-grațiere VIDEO

Dora Vulcan | 07.05.2017

Protestele de marti seara, dupa ce Comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie, au atras atentia presei internationale. Moderatoarea Rachel Maddow a vorbit, la postul american de televiziune MSNBC, despre hotararea "copiilor nebuni" de a lupta impotriva legalizarii coruptiei.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Jurnalista a facut o scurta istorie a perioadei comuniste si a descris Revolutia din 1989. Apoi ea a continuat cu protestele din februarie. Aceasta a subliniat ca liderul partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, are probleme penale ce nu-i permit sa devina premier, motiv pentru care PSD incearca sa legalizeze coruptia, scrie Hotnews.ro.

 

 

 

"Efectiv au încercat să legalizeze corupţia. Asta a fost în februarie. Şi aproape că reuşiseră, dacă nu ar fi fost nişte copii nebuni care să iasă pe străzi. Priviţi ce s-a întâmplat în februarie în România. Deşi în februarie în România este frig, priviţi ce s-a întâmplat, câte sute de mii de oameni au ieşit pe străzi”, a relatat jurnalista.

 

 

 

Maddow a apreciat tenacitatea romanilor, cand acestia au iesit din nou marti in strada, in urma votului Comisiei juridice din Senat privind gratierea gaptelor de coruptie- luare de mita, dare de mita si  trafic de influenta.

 

 

 

"De data asta nu a mai durat atat de mult pentru ca Guvernul sa inteleaga mesajul. Senatul a intors votul", a spus Maddow.

 

 

 

 

 

Maddow a transmis cu parere de rau ca americanii nu au astfel de reactii cand vine vorba de deciziile administratiei Trump cu privire la Health Care

 

 

 

"Asta a fost in Bucuresti. La noi in tara, noi nu avem o amintire recenta a unei Revolutii sangeroase, cu lideri detronati si executati. Aici nu facem asta sau nu am facut de secole. Cu toate acestea, avem mari demonstratii in capitala. Ultima mare demonstratie a fost in Washington, dupa ce a fost inaugurat noul presedinte, dar cand vine vorba de prima cea mai importanta actiune, cand vine vorba de serviciile medicale nu avem un Bucharest on Potamic, nu avem o masă mare de oameni care să iasă la protest într-un singur loc”, a spus Maddow.2 : 80,35 %

 

 

 

 

  • Tăriceanu, critic cu tinerii al căror model ”de tip autoritar” este ”binomul Coldea-Codruța”

 

 

Calin Popescu Tariceanu crede că tinerii sunt în criză de modele și de cultură civică pentru că și-au ales ca model ”binomul Coldea-Codruța”, despre care spune că sunt ”modele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor și libertăților individuale și la distrugerea democrației”.

 

 

Tăriceanu se simte dator să le redeschidă tinerilor ”apetitul pentru libertate” și e dezamăgit de modelele greșite pe care ei le aleg și care sunt de natură a le îngrădi libertatea și chiar democrația. Aserțiunile sale sunt consacrate Zilei Tineretului, sărbătorită pe 2 mai iar coerența discursului său aduce din ce în ce mai mult cu a celebrului, deja, Petre Daea. Recent, Tăriceanu a mai fericit opinia publică cu un discurs halucinant despre Parlament.

 

 

Postarea lui Tăriceanu, de pe pagina sa de Facebook

 

”Tinerii de astăzi beneficiază de oportunități deosebite. Spre deosebire de generațiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricții și îngrădiri, generația de azi își poate valorifica din plin atuurile personale de inteligență și educație. Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele și, aș spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în țări ca Spania, tinerii au ieșit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulți tineri, nu toți, și-au ales ca model binomul Coldea-Codruța. Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înțeleg și cred că este și datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive și nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor și libertăților individuale și la distrugerea democrației.

Cred că putem să le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, inițiativa personală sau competiția. Este rolul nostru să îi convingem că pot să reușească în România de astăzi: că pot să își găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să își deschidă o afacere, că trebuie să susțină libertatea și nu inchiziția modernă. Sunt convins că vom reuși și astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor! ”

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22