DIICOT nu a verificat Hexi Pharma din lipsa de procedura penala. Asa spune Horodniceanu

Dora Vulcan | 04.05.2016

Procurorii DIICOT nu au facut verificari in legatura plangerea depusa impotriva patronului firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, deoarece acea plangere nu indeplinea elementele obligatorii prevazute de Codul de procedura penala si astfel a fost restituita petitionarului, a spus procurorul sef al DIICOT.

Pe aceeași temă

 

 

Prezent miercuri la sediul Parchetului General cu ocazia instalarii noului procuror general, Daniel Horodniceanu a fost intrebat de jurnalisti care au fost motivele pentru care procurorii DIICOT nu au investigat o plangere depusa impotriva patronului de la Hexi Pharma, firma implicata in scandalul dezinfectantilor diluati, potrivit Agerpres, citat de Hotnews.

 


Seful DIICOT a explicat ca nu au fost facute verificari deoarece acea plangere nu continea elementele prevazute de legea penala: "Este o plangere care a fost trimisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Nu este un dosar penal, este o plangere. Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevazute de Codul de procedura penala, a fost restituita petitionarului care nu a mai revenit. S-a restituit petitionarului cu solicitarea de a respecta procedurile din Codul de procedura penala in ceea ce priveste forma acelei plangeri. Ea nu era facuta corect si se referea inclusiv la infractiuni de violenta. Petitionarul nu a mai revenit."


La randul sau, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca Directia Nationala Anticoruptie a declinat in 2012 catre alt parchet o plangere impotriva firmei Hexi Pharma, deoarece DNA nu avea competenta in acest caz.



Jurnalistul Catalin Tolontan a publicat miercuri o noua investigatie jurnalistica in care arata ca,in anul 2012, la DNA a existat un dosar in legatura cu patru licitatii trucate, dintre care trei in favoarea Hexi Pharma, pentru antiseptice la spitalele Elias, Sf. Ioan, Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi si Institutul pentru protectia mamei si copilului. Acel dosar a fost trimis de DNA la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, care a inchis ancheta in anul 2014.



El mai scrie ca, in 2008, mai multe institutii au primit o plangere de la un barbat apropiat de Dan Condrea, care reclama "constituirea unui grup infractional organizat la firma Hexi Pharma", dar si faptul ca patronul firmei l-a batut cu o ranga. Ulterior, barbatul a depus o noua plangere, in martie 2016, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in care vorbeste de "spalare de bani" in compania Hexi Pharma, laboratorul Unilab si alte firme ale lui Dan Condrea. Aceasta plangere a fost trimisa la DIICOT, care nu a efectuat verificari si a restituit-o petitionarului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22