Pe aceeași temă
Andrei Chiliman a anuntat joi, pe pagina sa de Facebook, faptul ca s-a suspendat din toate functiile politice, pentru a nu afecta imaginea PNL.
“M-am autosuspendat atât din funcția de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, cât și din funcția de copreşedinte al filialei PNL Sectorul 1. Decizia mea este dictată de dorința ca implicarea mea într-un dosar penal să nu afecteze imaginea Partidului Național L!iberal, dar și de convingerea că decența și bunul-simț trebuie să guverneze viața publică și comportamentul politicienilor. Am încredere în Justiţie, am convingerea că voi beneficia de un proces echitabil și îmi voi susține dreptatea în fața procurorilor și a judecătorilor. Dreptatea se dezbate în fața magistraților, și nu pe ecranul televizorului”, a scris primarul Sectorului 1, pe contul sau de Facebook.
Reamintim că DNA a pus luni sechestru pe toată averea primarului de la Sectorul 1 și a celorlalți inculpați din dosar, pentru a recupera prejudiciul record de 670 de milioane de euro, din dosar.
DNA, SECHESTRU pe averea primarului suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman. Prejudiciu record: 670 milioane de euro
Această valoare posibilă a prejudiciului a fost stabilită după ce DNA a descoperit în casa lui Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, un contract de imprumut in valoare de 670 de milioane de euro, acordat de catre soacra lui Moisescu sotiei acestuia.
Chiliman și ceilalți trei liberali - Vlad Moisescu, Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local la Sectorul 1) - sunt urmăriți penal constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de influență în formă continuată, într-un dosar disjuns din cel al lui Iulian Herțanu, cumnatul premierul Victor Ponta.
Grupul de la Primăria Sectorului 1 a fost constituit imediat după câștigarea mandatului din 2004 și era coordonat de eminența cenușie a organizației PNL de la sectorul 1, Vlad Moisescu.
Cei patru, ajutați de mai mulți funcționari din instituție, ar fi perceput între 2007 și momentul deschiderii dosarului o mită totală de aproape 39 de milioane de lei, numai de la două dintre firmele care au derulat contracte cu primăria.
Potrivit unor declarații de la dosar, patronii societăților care nu acceptau să dea șpagă nu mai câștigau niciodată contracte de la Primăria Sectorului 1. Comisionul cerut inițial era de 7% din valoarea contractului acordat, dar până în 2012 s-a dublat, ajungând la 15%.
Grupul avea reguli stricte de funcționare și de distribuire a sumelor obținute astfel: 30% - Chiliman, 15% - Moisescu Vlad, 15% - Ioana Costescu, 15% - Ioan Brad, 10% - organizația PNL sector 1, iar alte 15% pentru funcționarii care intermediau șpaga.
CITITI SI