Pe aceeași temă
UPDATE - Miercuri seara, directorul general al Agerpres, Alexandru Ion Giboi, a transmis printr-un comunicat remis presei că desantul din comisia de cultură a Senatului face ca "din managementul agentiei de presa sa dispara notiunile de stabilitate, predictibilitate si strategie pe termen mediu si lung si sa ramana doar calculele politice ale viitoarelor echipe de conducere pentru ramanerea in gratiile oricarui partid politic care s-ar afla la putere". Directorul Agerpres mai spune că în Comisia de Cultura a Senatului nu a fost o dezbatere, ci, cel mult, un "dialog al surzilor", iar urmarea e "obtinerea controlului politic total asupra Agerpres".
"Am mers pe propunerea colegilor din comisie, ca si in cazul Agentiei Nationale de Presa sa mergem pe aceleasi criterii care exista deja la Televiziunea Romana si Radioul Public. Atunci cand lucrurile par sa nu se indrepte in directia buna acolo, Parlamentul se poate uita pe raport si poate sa ia o decizie in privinta directorului general, lucru care pana acum nu era stipulat intr-o lege care functiona deja de aproape 14 ani. Este vorba de modificarea a doua articole. Din punctul acesta de vedere, ceea ce a reiesit foarte clar din dezbaterile din comisie este ca ar trebui sa se aiba in vedere o discutie mai ampla, pentru ca vorbim despre o lege care pana la urma este foarte veche si ar trebui adusa cumva la nivelul anului 2017", a declarat presedintele Comisiei de Cultura, senatorul PSD Radu Preda, citat de ziare.com.
Radu Preda a afirmat ca Parlamentul ar putea lucra la o noua lege de functionare a Agerpres. "In viitorul apropiat, impreuna cu colegii de la Camera Deputatilor, putem sa ne aplecam asupra unei legi noi, care eventual sa cuprinda atributii clare, obiective de management pentru conducerea de acolo si in baza carora sa putem face si evaluari obiective la nivelul actului administrativ de la institutia de presa", a spus Preda.
Acesta a precizat ca decizia comisiei a fost luata cu unanimitate de voturi.