Directorul Transelectrica, demis după acuzația că și-a falsificat CV-ul. Parchetul face verificări

Dora Vulcan | 19.09.2019

Consiliul de Supraveghere al companiei Transelectrica a decis revocarea din funcție a directorului Marius Dănuț Carașpl, acuzat în presă că și-a falsificat CV-ul.

Pe aceeași temă

UPDATE - „Astăzi am convocat din nou o ședință, pentru că riscam niște efecte economice negative. Am hotărât revocarea în absența dânsului. Este revocat din funcția de presedinte al grupului managerial si am numit un alt membru in loc, pe Claudia Anastase”, a declarat președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica, Mircea Coșea, la Digi 24

UPDATE - Parchetul General s-a autosesizat în cazul directorului de la Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Parchetul verifică dacă există fapte de natură penala.

Forul de conducere s-a reunit joi dimineață, după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București.

Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Marius Dănuț Carasol, director general Transelectrica, a trecut în CV că este inginer diplomat susținând că absolvit Universitatea Politehnică București, deși nu deține nicio diplomă reală.

Publicația susține, citând surse politice, că diploma de absolvire a Facultății de Electrotehnică este un fals.

Conform informațiilor furnizate de UPB, Marius Dănuț Carasol ar fi frecventat cursurile facultății în cauză, a repetat insă doi ani, după care s-a retras.

În CV-ul lui Marius Dănuţ Caraşol apare că și-ar fi făcut studiile la UPB în perioada 1999 - 2005 şi că ar fi inginer diplomat. Contactat și întrebat de Edupedu.ro dacă a absolvit Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul său public, Marius Dănuț Carașol a răspuns: „Nu pot să vorbesc, mulțumesc mult”. El a motivat că este într-o ședință.

Imagini pentru Marius Dănuț Carașol

Inclusiv în biografia de pe site-ul Transelectrica scrie că Marius Dănuț Carașol este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București.

Transelectrica are un rol-cheie în piața de energie electrică din România, fiind responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic National (SEN). Infrastructura gestionată de Transelectrica este considerată infrastructură critică. Compania este în tutela Ministerului Economiei.

Marius Dănuţ Carașol a fost numit preşedinte la Transelectrica S.A. la sfârșitul anului trecut, în 21 decembrie. Mandatul i-a fost reînnoit în luna iunie 2019, pentru o perioadă de șase luni. În nota biografică de pe site-ul Transelectrica se spune că acesta activează în domeniul energetic din anul 1993, având o „bogată experiență în cadrul companiilor de profil, în cadrul cărora a ocupat mai multe poziții de conducere”.

Între 1988 și 1992, Marius Dănuț Carașol a urmat cursurile Liceului Industrial nr. 4 din Alexandria.

Reprezentanţii Transelectrica au susținut miercuri că, în vederea clarificării situaţiei, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja lui Marius-Dănuţ Caraşol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticităţii acestora.

„În măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare. Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate şi responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel naţional şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti”, a transmis compania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22