Discutii FMI - Guvern despre impactul noului Cod Fiscal si privatizarea unor companii de stat

M. B. | 23.05.2015

Pe aceeași temă

Misiunea tehnică a FMI și a Comisiei Europene s-a întâlnit sâmbătă cu miniștrii Transporturilor și Economiei și alți reprezentanți ai Guvernului Ponta, pentru a discuta întârzierile din programul de privatizare asumat și impactul scăderilor de taxe şi impozite propuse în noul Cod Fiscal.

 

"Din punctul meu de vedere, Ministerul Transporturilor nu are probleme decât rezonabile, să spunem. Nu am finalizat procesul de privatizare al lui CFR Marfă, suntem într-o nouă procedură, avem alte angajamente vizavi de arierate, vizavi de creanţe, cum le rezolvăm, dar lucrurile cred că sunt până în acest moment pozitive. Am discutat chestiuni legate de privatizări, am stabilit şi nişte mai largi, dar urmează ca aceste lucruri să le fixăm la sfârşitul lunii iunie complet", a declarat  Ioan Rus, citat de Știrile TVR, la finalul întâlnirii cu reprezentanții FMI. 

 

Una dintre principalele probleme discutate la București de echipa FMI – CE – BM, a fost aceea a impactului pe care noul Cod Fiscal îl avea asupra veniturilor la bugetul de stat, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, fiind cel care trebuie să îi convingă delegația creditorilor internaționali că Executivul poate acoperi ”găurile” produse de aceste măsuri.

 

Delegația FMI a cerut de mai multe ori privatizarea unor companii de stat din domeniul energie, Andrei Gerea, ministrul Economiei prezentând situația Complexului Energetic Hunedoara.

 

Experţii finanţatorilor internaţionali vor reveni la Bucureşti la sfârşitul lunii viitoare, când se aşteaptă să fie stabilit viitorul parcurs al relaţiilor cu autorităţile române. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22