Pe aceeași temă
Adelin David, avocatul lui Cristian Popescu Piedone, a declarat marți, la ieșirea din DNA: „Am solicitat să se instituie măsura sechestrului asigurator asupra unor bunuri ale domnului Cristian Popescu pe care le-am adus garanţie în vederea acoperirii cauţiunii. Bunuri mobile şi imobile, nişte maşini şi un apartament.
Prin ordonanţa dispusă de către domnul procuror în cursul zilei de ieri s-a admis cererea noastră şi s-a dispus măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor pe care noi le-am adus garanţie în vederea acoperirii cuantumului cauţiunii. ”
Deși a fost bugetar și salariul de primar era în jur de 1.000 de euro, Popescu Piedone a reușit să strângă o avere semnificativă, printre care și câteva mașini de epocă.
Printre altele, el deține un Oldsmobile din 1959 (model ce se poate cumpara cu preturi intre 25.000 si 60.000 de euro pe piata second-hand), trei modele de Cadillac, din 1968, 1973 si 1974 (ce pot fi achizitionate cu 2.500-35.000 de euro, in functie de starea masinii), dar si un Mercedes din 1966 (7.000-50.000 de euro).
Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus pe 18 decembrie sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 1,5 milioane de lei, pe care trebuia să o depună în 10 zile, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi fals în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.
În perioada în care va fi sub control judiciar, Cristian Popescu Piedone are interdicţie să părăsească ţara şi să se apropie sau să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar.
Fostul primar trebuie să meargă la Poliţia Sectorului 4 în zilele stabilite prin programul de supraveghere, să se prezinte la DNA sau la instanţă ori de câte ori este chemat, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa, să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de subzistenţă, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
Lui Cristian Popescu Piedone i s-a adus de asemenea la cunoştinţă că urmărirea penală în cazul său a fost extinsă pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv pentru că a mai autorizat o firmă cu încălcarea legilor privind apărarea împotriva incendiilor.
Potrivit ordonanţei procurorilor de extindere a urmăririi penale, în perioada 12 noiembrie 2014- 30 ianuarie 2015, în calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu Piedone "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, HGR 1739/06.12.2006 şi Ordinul MAI nr. 3/2011, prin aceea că a emis un acord şi o autorizaţie de funcţionare necesare desfăşurării activităţii de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL)".
"Pentru a autoriza funcţionarea acestei societăţi comerciale, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a emis documentele administrative (acordul şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerinţelor legale necesare avizării", se arată în documentul anchetatorilor.
Sursa foto: wowbiz.ro