DNA a pus sechestru pe una dintre vilele lui Dan Șova. Senatorul mai are două case

Iulian Popescu | 25.01.2016

DNA a pus sechestru pe o vilă a lui Dan Șova în vederea recuperării prejudiciului din dosarul Turceni - Rovinari, dacă senatorul va fi condamnat la finalul acestui proces în care mai este inculpat și fostul premier Victor Ponta.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, vila este situată în București.

 

Dacă Șova pierde procesul, va trebui să returneze banii pe care DNA spune că i-a încasat ilegal.

 

Numai în partea a doua a dosarului, cea unde s-a făcut extinderea, senatorul este acuzat că a primit aproximativ 100.000 de euro pentru un trafic de influență: "În perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, inculpatul Bălan Mihai, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună."

 

Dar, Șova nu mai are în conturi decât aporape 65.000 de euro, așa încât era nevoie de un sechestru în eventualitatea unui deznodământ nefericit pentru senator.

 

Senatorul deține în Capitală două case, una de 300 de metri pătrați, cumpărată în 2005, și una de 162,29 mp.

El mai are și o vilă de 240 de mp, în satul Izvorani, județul Ilfov.

 

În 2010, senatorul Șovea era proprietarul a cinci bunuri imobiliare: un apartament în Brașov, două case în București, vila din Izvorani, comuna Ciolpani, și o casă de vacanță la Bușteni.

 

Dan Șova a fost eliberat vineri, după 38 de zile de arest preventiv, și plasat în arest la domiciliu, ca urmare a respingerii contestației DNA.

 

Dosarul a fost trimis în instanță în luna septembrie, dar Șova a fost ridicat de acasă și dus în arest pe 15 decembrie.

 

În același dosar judecați Ponta (pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor) şi directorul Complexului Rovinari.

 

DNA il acuză pe Şova că ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna. Sova ar fi folosit o parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.

 

Senatorii din Comisia Juridica au decis, pe 24 noiembrie, in urma analizei celui de-al doilea dosar penal al lui Dan Sova, să dea aviz pozitiv cererii DNA de retinere si arestare preventivă. 

 

Plenul Senatului a aprobat cererea, a doua a DNA, cu o larga majoritate-  95 de voturi pentru si 30 impotriva.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22