DNA: Apropiații lui Ghiță, reținuți. Un nou dosar pe numele fugarului pentru mită 50 mil.lei

Dora Vulcan | 27.02.2017

UPDATE: Bogdan Padiu - directorul Teamneat și Cristian Anastasescu - cumnatul lui Ghiță au fost reținuți luni seară de procurorii DNA. Procurorii DNA Ploiești au deschis încă un dosar pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire internațională, în care anchetează o presupusă mită de 50 de milioane de lei, în schimbul semnării unor contracte cu statul român. În acest dosar a fost adus luni, la DNA Ploiești, cumnatul lui Sebastian Ghiță, Cristian Anastasescu. În urma lui a fost adus și Bogdan Padiu, directorul Teamnet.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Sebastian Ghiță dădea mită prin firmele controlate de Cristian Anastasescu și Bogdan Padiu, audiați luni la DNA Ploiești, scrie ziarul prahovean Incomod. Potrivit surselor publicației locale, Sebastian Ghiță controla în realitate societățile deținute în acte de Anastasescu și de Padiu, dar și de alte persoane, și le-a solicitat reprezentanților firmelor de IT controlate de acesta să dea 50 milioane de lei la diverși miniștri în schimbul atribuirii unor contracte pe bani publici în domeniul IT.

 

 

Cristian Anastasescu, cumnatul fostului deputat Sebastian Ghiță și patron Asesoft International S.A., și Bogdan Padiu, șeful Teamnet Group, au fost aduși astăzi cu mandat la audieri la sediul DNA Ploiești, unde au calitatea de suspecți într-un nou dosar de corupție.

 

 

 ***

 

 

Teamnet a fost infiintata in 2001 de catre omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft. Cofondator al Teamnet a fost si Bogdan Padiu, prieten cu Sebastian Ghita, care i-a preluat actiunile acestuia dupa ce acesta a intrat in politica. Momentan Bogdan Padiu detine pachetul majoritar de actiuni la Teamnet International, scrie Hotnews.ro.

 

 

 

Sebastian Ghita, care in prezent este dat in urmarire internationala, a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

 

 

 

Cu toate acestea, in vara anului 2015, procurorii DNA au extins urmarirea penala a lui Sebastian Ghita, sustinand ca acesta a folosit firme instrainate doar formal, pe care le-a detinut personal pana in 2012, cand a devenit deputat, pentru a rula banii obtinuti prin trafic de influenta sau pentru a disimula provenienta unor sume. Din postura de deputat, el ar fi controlat 54 de firme prin 23 de persoane interpuse, lucru interzis de lege pentru parlamentari.

 

 

 

Odata cu extinderea urmarii penale si dispunerea unor noi masuri si interdictii in cazul lui Sebastian Ghita, procurorii DNA au instituit si un sechestru pe pe sumele existente si pe cele ce urmeaza a fi incasate in conturile unor firme controlate de Ghita, printre care si Teamnet International.

 

 

 

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat in data de 9 iulie 2015 contestatia Teamnet International cu privire la masurile asiguratorii instituite asupra companiei.

 

 

Grupul Teamnet este compus din mai multe companii, detinute intr-o proportie mai mare de 50% de catre Teamnet International SA. Printre aceste companii se numara: Teamnet International SA (integratorul), Daedalus Teamnet Medical, Teamnet Engineering si Ymens (compania de cloud), Teamnet Solutions, Teamnet Project management, Teamnet Operations.

 

 

In vara anului 2014, cand IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre au devenit actionari minoritari ai Teamnet, Bogdan Padiu declara:

 

 

"Am fost fondator al Teamnet, iar in momentul in care Sebastian Ghita s-a retras am preluat de la el 49,9% din Teamnet International. Anterior acestor investitii facute de noii actionari detineam direct 15,81% din Teamnet International si indirect inca 49,91% prin Fintech Investment LTD, pe care o detin integral", a explicat Bogdan Padiu in vara anului 2014.

 

 

Reprezentantii Teamnet au mai precizat atunci pentru HotNews.ro ca "prin intrarea noilor actionari, detinerea totala actuala a lui Bogdan Padiu direct si indirect in Teamnet International SA este de 51.69%".

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22