Pe aceeași temă
DNA arata ca exista o diferenta între noul si vechiul Cod Penal, Conducerea Ministerului Public fiind singura care poate propune ICCJ adoptarea unor decizii pentru unificarea practicii, prin recursuri în interesul legii care devin obligatorii odata publicate în Monitorul Oficial, transmite Digi 24.
DNA sustine ca, în actuala practica judiciară, o parte dintre judecatori resping eliberarea conditionata formulată ulterior intrarii în vigoare a actualelor Coduri Penale, care prevad ca eliberarea conditionata sa nu fie aprobata fara plata prejudiciului, chiar daca faptele pentru care detinutul este condamnat sunt anterioare lunii februarie a anului 2014.
Alti judecatori insa, adopta o alta orientare pentru fapte savarsite anterior intrarii în vigoare a noului Cod Penal, dar pentru care solitarea de eliberare conditionata este formulata dupa februarie 2014. Acestia considera ca legea veche este mai favorabila si nu mai iau în considerare plata a prejudiciului, admitand solicitarea de eliberare conditionata.
Depinde doar de conducerea Parchetului General dacă aceasta propunere a DNA, care cere in fapt renuntarea la procedura penala veche in favoarea celei noi, va fi înaintata catre ICCJ.
Comentarii 0