Pe aceeași temă
DNA Bucureşti a respins contestaţia deputatului Sebastian Ghiţă privind interdicţia de a-şi exercita funcţia de parlamentar şi de a părăsi Ploieştiul. Acesta poate contesta decizia la ICCJ, care va decide dacă unui deputat i se poate interzice să-şi exercite funcţia, aşa cum este posibil în cazul primarilor şi al şefilor de consilii judeţene, relateaza Romania Libera.
DNA a extins urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, urmărit penal în dosarul Hidro Prahova, pentru fapte de coruptie care ar fi avut loc in timpul mandatului sau de parlamentar. Potrivit unor surse judiciare, procurorii vor extinde şi sechestrul pe bunurile lui Ghita, acesta urmand sa includa toate firmele deputatului, inclusiv România TV.
DNA a luat o masura extraordinara in cazul lui Ghita, acesta avand interdictie sa isi mai exercite calitatea de deputat.
Ghita a spus ca organele de cercetare penala incearca sa scoata din joc anumiti parlamentari si ca au asteptat ca Victor Ponta sa piarda alegerile prezidentiale pentru a iesi cu diverse dosare impotriva sa si a apropiatilor lui: "Exista o dezbatere daca nu cumva impotriva membrilor Camerei Deputatilor exista un plan, o idee de a ne scoate din joc (...). Ma gandesc ca ar fi bine sa nu se intample lucruri rele, dar nu poti sa stii. In noiembrie au fost alegeri, dupa cum se vede, impotriva premierului au aparut acum (acuzatii - n.red), impotriva familiei sale, impotriva mea, a cercului relational", a declarat Ghita.
"Decizia mi se pare extrem de grava, neconstitutionala si cu potentiale repercusiuni asupra democratiei in Romania. Consider ca Parlamentul Romaniei si Comisia Juridica trebuie sa reactioneze de urgenta in vederea limitarii unui astfel de abuz. Totodata, solicit declararea unui conflict intre puterile statului, care sa fie solutionat de catre Curtea Constitutionala. Lipsa unei reactii acum va permite unui reprezentant al Parchetului sa dispuna intr-o zi masuri asupra unui numar atat de mare de parlamentari incat sa modifice majoritati si sa schimbe configuratii politic. Mentionez ca inaintez sesizarea Procurorului General al Romaniei si ministrului Justitiei precum si procurorului ierarhic superior", mai spune Ghita.
Procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala a lui Sebastian Ghita pentru noi fapte de trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014.
Lui Sebastian Ghiţă i-a fost interzisă exercitarea funcţiei de deputat, aceasta reprezentand o premieră în România. Ghiţă a anunţat că va cere conducerii Camerei Deputaţilor să sesizeze Curtea Constituţională în acest caz.
CITESTE SI: