Pe aceeași temă
Procurorii invocă articolul 353, alin 10 din Codul de Procedură Penală, care prevede: Completul învestit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea părţilor ori a persoanei vătămate, să preschimbe primul termen sau termenul luat în cunoştinţă, cu respectarea principiului continuităţii completului, în situaţia în care din motive obiective instanţa nu îşi poate desfăşura activitatea de judecată la termenul fixat ori în vederea soluţionării cu celeritate a cauzei.
Preschimbarea termenului se dispune prin rezoluţia judecătorului în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. Părţile vor fi citate de îndată pentru noul termen fixat.
DNA nu a indicat și când ar trebui să fie preschimbate termenele din procesele celor doi, aceasta fiind de competența exclusivă a instanței de judecată.
Judecătorii Instanței Supreme au amânat primul termen in apel in dosarul lui Darius Vâlcov pentru 11 iunie, consilierul premierului solicitând termen pentru a își angaja apărător.
În cazul lui Liviu Dragnea, deși pe 15 aprilie ar fi urmat să fie ultimul termen, instanța a amânat cauza pentru 20 mai după ce DNA a cerut sesizarea CCR. De asemenea, la termenul respectiv, avocații lui Liviu Dragnea au cerut amânarea invocând asteptarea pronuntarii CCR privind completurile specializate.