Pe aceeași temă
Numit in 2007, de primaria Capitalei, director la spitalul Malaxa, Secureanu a detinut functia pana la sfarsitul lunii noiembrie cand s-a trezit cu perchizitii ale DNA.
Ce spun procurorii care l-au pus vineri sub urmarire penala
- In perioada mai 2009 – noiembrie 2016, a conceput și pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului.
Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1075 zile, ceea ce înseamnă că Secureanu timp de 1075 de zile a tot bagat mana in casieria spitalului ca in propriul buzunar.
Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei – prejudiciu pe care l-a adus spitalului clinic Nicolae Malaxa
Ca sa justifice in documentele contabile banii furati, Secureanu le cerea subordonatilor de la tehnic sa faca documente false. Pentru asta, s-a folosit de două societăți comerciale - despre care procurorii spun ca au un „comportament fiscal neadecvat” - care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT și prestatori de servicii de reparații și mentenanță calculatoare ai spitalului. În realitate, aceste două societăți nu au avut niciodată contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa și în consecință nu au prestat niciun serviciu și nu au livrat niciun fel bunuri instituției publice.
- A conditionat contracte de achizitie de plata excursiilor de pe tot mapamondul cu Vrăbi si pentru tot neamul lui: 470 deplasari de 800 000 lei
In perioada mai 2011 – noiembrie 2016, Secureanu i-a cerut unei societăți comerciale care avea contracte de achiziție directă cu spitalul sa ii plateasca deplasarile sale si ale lui „Vrabi” si pentru tot neamul lui, in tara si in strainatate.
Asa ca societatea cu pricina a si platit unei agenții de turism 801.138 lei pentru 470 de deplasări.
Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului și apropiații săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziționarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc.
Destinațiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât și în România.
***
Procurorii DNA au facut la sfarsitul lunii noiembrie mai multe perchezitii la spitalul Nicolae Malaxa pentru a verifica contractele semnate de sefii spitalului cu mai multe firme, in urma dezvaluirilor facute ieri de echipa de jurnalisti condusa de Catalin Tolontan.
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anuntat imediat ca a luat decizia de a-l demite pe Florin Secureanu, managerul spitalului Nicolae Malaxa din Bucuresti.
Conform anchetei jurnalistice publicate pe Tolo.ro, Spitalul Malaxa ar fi plătit 9.000 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul că ”aceasta va curăța instrumentarul de la Ginecologie”, spitalul semnand mai multe contracte "nemaivăzute în sănătatea românească" cu diferite firme, in avantajul managerului Secureanu.
Jurnalistii arata de asemenea, citand surse din spital, ca iubita managerului, alintata "Vrabi", ar primi ”cadouri din contractele plătite de spital”.
Conform sursei citate, Spitalul Malaxa ar fi platit firmei de bijuterii Yarouse Jewellery 39.500 de lei în perioada iunie 2013-noiembrie 2015 pentru "servicii de curatare instrumentar".
Cititi integral ancheta despre spitalul Malaxa pe tolo.ro