Dăncilă încearcă să dreagă busuiocul și să-l conducă până la avion pe Jean-Claude Junker

Redactia | 18.09.2018

După ce s-a umplut de rușine, întârziind la întâlnirea de la sosirea președintelui CE, Jean-Claude Junker pe Aeroportul Băneasa, Viorica Dăncilă s-ar putea să-l petreacă marți la plecare până la scara avionului.

Pe aceeași temă

 

 

Deși în programul oficial al premierului Dăncilă nu este trecută vreo întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker la summitul Inițiativei Celor Trei Mări, ținut la București sub patronajul președintelui Klaus Iohannis, Ziare.com, citând surse diplomatice, susține că premierul ar putea să-l conducă pe Junker la aeroport pe parcursul zilei de marți.

 

Asta, dupa ce prim-ministrul a reusit sa transforme Romania intr-un subiect ridicol, tocmai in zilele in care la Bucuresti are loc, in premiera, summitul Inițiativei celor Trei Mari, organizat de Presedintie.

 

Trebuie mentionat ca premierul nu participa la acest summit, nu a fost prezent nici macar la dineul oficial de luni seara, de la Cotroceni, dar la dezbateri participa ministri din cabinet, cum sunt ministrii de Externe si al Transporturilor, de pilda.

 

Cum nu a ajuns Viorica Dancila la intalnirea pe care i-o ceruse lui Jean-Claude Juncker

Viorica Dăncilă a ratat să fie prezentă în momentul sosirii lui Junker din motive neclare, explicațiile guvernamentale fiind puțin credibile și în plus aruncarea vinei în cârca SPP-ului este o altă gafă.

 

Premierul de la Bucuresti a ratat, luni seara, intrevederea cu seful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker. Viorica Dancila nu a reusit sa ajunga la aeroport, desi echipa guvernului a fost anuntata ca avionul cu care venea Juncker va ateriza mai rapid. Jumatate de ora insa i-a fost insuficienta pentru a ajunge de la Palatul Victoria, unse se afla, potrivit surselor Ziare.com, la aeroportul Otopeni.

 

Oficial, Guvernul Romaniei arunca vina pe Serviciul de Paza si Protectie (SPP) si sa mentionam doar ca toate aceste acuzatii vin in zilele in care noua sefi de stat, ministri de Externe, sefi de Parlament si presedintele Comisiei Europene se afla la Bucuresti, unde SPP este insarcinat cu protectia celor mai inalti demnitari.

 

 

Potrivit Guvernului, premierul a ajuns la Aeroportul Baneasa la ora 18:00, dar SPP-ul il preluase deja pe Jean Claude-Juncker si l-a dus la hotel. Conform înregistrărilor realizată luni, Digi24 arată că la ora 18:02 președintele Consiliului European era încă la scara avionului, însă premierul Dăncilă nici nu ajunsese. La 18:08, când coloana oficială părăsește Aeroportul Băneasa, premierul Dăncilă încă nu ajunsese, așa că se ia decizia continuării programului oficial fără a se mai purta discuții cu șefa Guvernului României.

 

Starea democratiei de la Bucuresti va fi subiectul unei rezolutii care va fi dezbatuta in Parlamentul European pe 3 octombrie, dupa ce forul european a luat act de felul in care autoritatile au reprimat protestul din 10 august. De notat că premierul Dăncilă a fost invitată să partice la lucrările acestei reuniuni.

 

Viorica Dancila a agravat insa lucrurile, pentru ca s-a lasat convinsa sa ii trimita lui Jean-Claude Juncker o scrisoare in care denunta o tentativa de rasturnare a guvernului de catre protestatarii - multi veniti din diaspora - atacati de Jandarmerie cu gaze lacrimogene.

 

 

Summit-ul celor Trei Mari

 

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noua sefi de stat, doi presedinti de Parlamente nationale, un prim-ministru si un ministru al Afacerilor Externe participa, in perioada 17-18 septembrie, la Bucuresti, la cel de-al treilea Summit al Initiativei celor Trei Mari, gazduit de presedintele Klaus Iohannis.

 

Summit-ul are ca prim obiectiv dezvoltarea economica a statelor din regiunea Europei Centrale si de Sud-Est, prin cresterea interconectivitatii, in special pe axa Nord-Sud, dar nu numai, in trei domenii principale - transport, energie, digital - si stimularea competitivitatii economiilor statelor participante.

 

Al doilea obiectiv vizeaza cresterea convergentei reale intre statele membre ale UE, contribuind astfel la intarirea unitatii si coeziunii in cadrul Uniunii, pentru a permite continuarea politicii de integrare europeana, ca baza pentru relansarea proiectului european.

 

In al treilea rand, Initiativa are rolul de a contribui la consolidarea relatiei transatlantice, prin incurajarea prezentei economice a SUA in regiune ca un catalizator pentru o cooperare consolidata si ca parte a parteneriatului transatlantic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22