Dosar de moarte suspectă în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu

E.b. | 30.09.2016

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar de moarte suspectă după decesul artistului Ioan Gyuri Pascu, Anchetatorii solicită documente de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, iar mai multe persoane vor fi audiate.

SHARE 1

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Poliția a ridicat documente de la SMURD în cazul Ioan Gyuri Pascu. A fost ridicat inclusiv defibrilatorul folosit în timpul intervențiilor medicale, conform Digi24.ro. Documentele au fost ridicate de polițiștii din cadrul serviciului „Omoruri” al Poliției Capitalei.

 

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală, urmând ca după ce analizează documentele solicitate să fie audiate mai multe persoane, transmite Mediafax.  

 

Medicul care a intervenit iniţial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament şi nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital, conducerea Ambulanţei solicitând sancţionarea disciplinară, potrivit medicului Alis Grasu. Întrebată dacă medicul ar fi trebuit să-i facă o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat că ea ar fi făcut o electrocardiogramă, dar că este "mai exagerată ca alţi medici".

 

Totodată, medicul nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

 

"Medicul nu are în fişa de intervenţie consimţământul pacientului în ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declară că a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (...) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanţă sancţionarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii", a mai spus Alis Grasu.

Comentarii 1

V Popa - 09-30-2016

Cazul Pascu este tipic pentru Romania. Cred ca mult mai multi pacienti au murit cu zile din cauza tendintei ambulantierilor de a trata symptomele bolii si nu boala in sine. Atacul de cord produce o frica de moarte simtita de multi pacienti. Tratamentul ambulantier la domiciliu, tipic pentru Europa, este tentant pentru ca evita spitalizarea unor pacienti nu foarte gravi. Pretul este insa neglijarea celor cu simptome atipice, greu de explicat fara suportul tehnologic al spitalului si al medicilor specialisti. Ambulanta ar trebui doar sa stabilizeze pacientii in timpul transportului spre spital si atat. Medicii ambulantieri ar face mult mai buna treaba cu ajutorul tehnologiei medicale moderne care nu poate fi accesibila pe teren. Probabil ca medicii de spital vor bloca acest lucru pentru pastrarea privilegiilor lor.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22