Pe aceeași temă
Primarul Craiovei, acuzat de luare de mită şi spălare de bani, susţine că acuzaţiile nu sunt reale şi că i s-ar fi încălcat dreptul la apărare. Soluţia judecătorilor nu este una definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA, conform Digi24.ro.
Este pentru a doua oară când Tribunalul București ia o astfel de decizie. Este vorba despre dosarul în care actualul edil al Craiovei este acuzată de spălare de bani și de folosire nelegală a influenței de lider politic.
Într-o fază anterioară a procesului judiciar, această decizie a fost întoarsă de Curtea de Apel din Capitală, care, printr-o soluție definitivă, a hotărât, în urmă cu mai bine de o lună, ca magistrații tribunalului să reanalizeze cererile și excepțiile în cadrul acestei proceduri prealabile judecății.
Magistrații Tribunalului au judecat din nou această cauză în urmă cu o săptămână, iar acum au ajuns la aceeași concluzie: se impune refacerea dosarului.
Este de așteptat însă ca procurorii de la DNA să atace din nou această soluție.
Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni), transmite Agerpres.
Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări, inculpata folosindu-se, în schimbul obținerii acestor foloase, de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a PSD.
De asemenea, Olguța Vasilescu este acuzată că și-a folosit influența pentru a obține de la un alt om de afaceri materiale electorale în valoare de 44.241 euro conținând imaginea acesteia și sloganuri de campanie electorală. Materialele în cauză au fost realizate de o firmă în baza unui contract fictiv încheiat cu societatea omului de afaceri.
Totodată, procurorii anticorupție spun că primarul Craiovei a pretins și primit în cursul anului 2014, cu titlu de mită, suma totală de 568.291,37 lei, pentru și printr-o asociație non-profit, de la mai mulți oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu primăria, banii fiind primiți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.