Pe aceeași temă
Cererile pentru procedura simplificata in judecarea cauzei au fost formulate de cei patru inculpati la termenul din 16 Octombrie, ei vizand o reducere cu o treime a pedepsei.
Potrivit Gandul, cei patru au aratat in fata instantei ca recunosc toate faptele de care sunt acuzati in dosarul “Gala Bute” si au dat in acest sens declaratii complete. Totusi, initiativa celor patru nu a convins instanta de judecata de la Inalta Curte, magistratii respingand miercuri judecarea cauzei in procedura simplificata.
Context
Dosarul “Gala Bute” a avut primul termen de judecata vineri, 16 Octombrie, la Inalta Curte. Elena Udrea, alaturi de ceilalti sapte inculpati, s-a prezentat in fata magistratilor .
Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul “Gala Bute” in 21 aprilie, fiind acuzata de abuz in serviciu si luare de mita.
Dosarul a ajuns la primul termen de judecata dupa ce a trecut de camera preliminara. Acolo, atat la prima judecare, cat si la contestatie, instanta a decis ca procesul poate incepe, urmarirea penala fiind facuta legal. Mai mult, din toate cele 16 cereri si exceptii ale apararii Elenei Udrea, judecatorii nu au admis nici una.
Alaturi de Elena Udrea, in dosar sunt alti sapte inculpati: Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Marius Botoroaga.
In cauza, ca parte civila s-au constituit Ministerul Dezvoltarii, ANAF si toate cele zece companii de stat care au sponsorizat gala de box organizata in 9 Iulie 2011.
Procurorii anticoruptie sustin ca, intre 2010 si 2011, Udrea si fosta sefa a CNI Ana Maria Topoliceanu au primit 300.000 de lei de la administratorul unei firme pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea in cauza in baza contractelor incheiate cu CNI.
Fostul ministru al Dezvoltarii se afla sub control judiciar din 16 iunie. Atunci Inalta Curte a decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu fata de Udrea.