Pe aceeași temă
„Admite cererea formulată de Oprea Gabriel și sesizează Curtea Constituțională cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 132 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal. Definitivă", se arată în minuta deciziei ÎCCJ de admitere a cererii de sesizare a CCR, transmite Digi 24.
Apărătorii lui Gabriel Oprea spun că lipsa unui prag valoric privează legea de obligația de a fi previzibilă pentru cei care trebuie să o respecte. Urmează ca CCR să analizeze și să decidă dacă acceptă excepția de neconstituționalitate. De menționat este faptul că dacă judecătorii CCR decid că legea este neconstituțională, nu pot impune ei un prag, iar acest lucru va cădea în sarcina Parlamentului.
Este vorba despre dosarul „Limuzina și jacuzzi” în care Gabriel Oprea este trimis în judecată. Fostul ministru este acuzat că ar fi fost de acord ca din banii DIPI, serviciului secret al Ministerului de Interne, să fie cumpărat un autoturism de lux pe care l-a folosit exclusiv.
Mai mult, procurorii anticorupție spun că, în sediul Ministerului, Gabriel Oprea avea canapele noi, dar şi un jacuzzi, cumpărate tot din banii pe care ministerul ar fi trebuit să-i cheltuiască pentru combaterea corupţiei.
Cel mai ieftin model de Audi A8 costă 84.000 de euro și este o limuzină cu motorizări ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun că un astfel de model ar fi fost cumpărat de şefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, după ce acesta a fost de acord să dea mai mulţi bani serviciului secret de informaţii al MAI şi să schimbe destinaţia unor fonduri.