Pe aceeași temă
Cei doi s-au întâlnit joi seara. Dragnea i-a cerut schimbarea miniştrilor Agriculturii şi Justiţiei, mai ales că Achim Irimescu a picat și o moțiune de cenzură, iar premierul spunea, săptămâna trecută, că va analiza, în câteva zile, dacă îl mai ține în funcție, dar se pare că a uitat.
''Vin de la întâlnire cu domnul premier Dacian Cioloş. Am discutat în primul rând despre nemulţumirile mele şi cred că nu sunt numai ale mele, despre câţiva miniştri din Cabinet. Decizia este a dumnealui dacă îi menţine sau nu, fiecare îşi asumă asta. Am văzut că sunt preocupaţi mai mult de declaraţii războinice decât de a face'', a declarat Dragnea.
Întrebat despre ce miniştri este vorba, şeful PSD a spus: ''Justiţie şi Agricultură''. ''Am înţeles că doamna este preocupată de tirania Parlamentului. Din câte ştiu eu Parlamentul este pilonul fundamental al democraţiei. Or, dacă Parlamentul a pus Guvernul, Parlamentul are şi dreptul să adopte hotărâri sau legi aşa cum le dictează conştiinţa cetăţenilor'', a mai adăugat Dragnea.
Întrebat dacă vrea schimbarea unui ministru pentru o declaraţie, el a răspuns: ''Nu e prima declaraţie''. ''Încă am dreptul să pot să am nişte puncte de vedere şi să fac nişte solicitări. Doamna ministru al Justiţiei în afară de faptul că a propus nişte şefi de parchete şi a scos o ordonanţă în mod netransparent de modificare a Codului penal, nu ştiu să fi făcut altceva. Şi atunci depinde de premier dacă o menţine sau nu'', a mai spus Dragnea despre Raluca Prună.
În ceea ce priveşte răspunsul prim-ministrului la această solicitare, el a precizat că nu a primit unul pe loc. ''Se gândeşte, nu trebuia să-mi spună mie că doar nu e în subordinea mea'', a concluzionat liderul PSD.
În mod ironic, întâlnirea avea loc in timp ce la Universitate se adunau oameni exact pentru a protesta impotriva nesimtirii paralamentarilor care, pe ultima suta de metri, s-au intrunit pentru a vota la foc continuu doar acele proiecte de legi care le sporesc privilegiile si-i absolva de culpa penala a transformarii birourilor parlamentare in surse de sinecuri pentru rubedenii.
***
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi dimineata ca a discutat la telefon cu premierul Dacian Ciolos si ca va organiza o intalnire cu acesta, afirmand ca prim-ministrul i se pare "un om de buna-credinta", chiar daca a facut si greseli, titreaza Evenimntul zilei.
"Am vorbit la telefon si ieri, o sa ne auzim si azi. O sa fac intalnire cu premierul Ciolos in functie de programul dumnealui. Premierul Ciolos mie mi se pare un om de buna-credinta. Ca orice om si dumnealui a facut greseli. A facut greseli in primul rand cand si-a facut formula guvernamentala - si prima si a doua - dar nu il banuiesc de rea credinta. In schimb, am mari rezerve fata de unii ministri. Ceea ce ma nemultumeste foarte mult pe mine, si e si de neinteles, de ce il tine in brate in continuare pe ministrul Agriculturii", a spus Dragnea la dcnews.ro, potrivit Agerpres.
"De ce il sustine in continuare pe acest om pentru mine e o mare necunoscuta. Cand o sa ma vad cu dumnealui (cu premierul Ciolos - n.r.), daca o sa ma vad cu dumnealui, o sa-l intreb", a adaugat presedintele PSD.
Raluca Pruna: Prin restauratie innteleg o tiranie parlamentara
Ministrul considera ca avem de-a face cu o tiranie parlamentara deoarece actiunile alesilor tarii nu sunt puse in slujba cetatii.
"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici in discutii de text. Astfel de discutii, in mod regretabil, nu au avut loc nici in Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvantul. Deja vu?
Am fost nu de mult somata sa spun ce inteleg prin restauratie. Exact asta. Mai inteleg, parafrazand, o tiranie parlamentara. In anticiparea intrebarilor, raspund: Cred in parlamentarism, in cel responsabil, in slujba cetatii.
Regret ca din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probatiune. Asta in contextul in care acest statut e o restanta din 2013, exista la nivel declarativ consens politic pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare si pentru consolidarea probatiunii ca solutie, iar Romania risca din 2012 o hotatare pilot a CEDO care consta printre altele in acordarea de despagubiri estimate la aprox 100 milioane euro anual.
Ministerul Justitiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotarari CEDO. Pentru ca societatea trebuie sa stie ce au putut si nu au facut guvernantii ei.
Nu regret avalansa de calomnii previzibile. Mai ales daca vin din partea celor care au condus guverne si au lasat numai restante", a transmis Raluca Pruna, ministrul Justitiei.
Reactia Ralucai Pruna vine dupa ce parlamentarii Romaniei au votat zilele trecute mai multe modificarile legislative controversate: au adoptat din nou legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, dupa ce aceasta a fost considerata neconstitutionala de CCR, au respins solicitarea DNA in cazul lui Titus Corlatean, fost ministru de Externe, in privinta votului din diaspora de la alegerile prezidentiale din 2014, au legalizat nepotismul, dezincriminand angajarea rudelor la Parlament pana in 2013, au decis sa ii mentina in functie pe cei condamnati definitiv dar la pedepse cu suspendare, au interzis Guvernului sa dea legi in perioada vacantei parlamentare si au votat superimunitati pentru avocati si pentru notarii publici.