Dragnea, despre aurul BNR: De ce să stea bogățiile noastre afară? Aurul țării să vină acasă

Redactia | 04.03.2019

Liviu Dragnea i-a criticat luni pe jurnaliștii care l-au întrebat de ce a semnat alături de Șerban Nicolae proiectul de readucere în țară a aurului depozitat la Banca Angliei.

Pe aceeași temă

Banca Națională a României să păstreze în țară 95% din rezervele de aur pe care le deține, invocând primul Război Mondial când țara noastră a transferat Tezaurul BNR în Rusia, pentru a rămâne fără cvasitotalitatea acestuia.

„Știți ce nu înțeleg la voi? Toți sunteți copii tineri” dar „cu atâta ușurință criticați o măsură de a aduce o bogăție a României în țară. Rezerva de aur a fiecărei țări e cea mai puternică garanție și cred că e normal să fie la tine în țară. Poate așa s-a pus problema și acum câteva zeci de ani și 90, 60 și ceva de tone nu mai sunt la noi în țară”, a răspuns Dragnea.

Când a fost întrebat de ziariști despre acest proiect de lege, depus la Senat la sfârșitul lunii februarie, șeful PSD a răspuns: „Aurul țării să vină acasă! De ce trebuie să stea în continuare în afara țării aurul României? De ce să stea bogățiile noastre afară?”.

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă un proiect care obligă BNR să păstreze 95% din rezervele de aur pe care le deține.

Proiectul ar urma să modifice Legea privind Statutul Băncii Naţionale a României. Mai exact, la articolul 30, după aliniatul 3 se adaugă următorul aliniat:

„Din rezerva constituită, Banca Națională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obținerii de venituri prin tranzacționare și alte operațiuni specifice. Depozitele de aur constituite de BNR în străinătate nu pot depăși 5 % din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22