Pe aceeași temă
UPDATE Dragnea a stat aproximativ 30 de minute la DNA. El parasit institutia la fel de tacut cum a venit, inconjurat de jandarmi, fara a face declaratii
Potrivit posturilor de stiri, in fata Parchetului anticoruptie au venit de asemenea mai multi parlamentari PSD, printre acestia si secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacsu, care a declarat ca "o suma de colegi" ai lui Liviu Dragnea "au simtit nevoia sa vina aici".
Atunci cand Dragnea a ajuns la DNA, on fata sediului Directiei Anticoruptie s-a creat imbulzeala, printre sustinatori aflandu-se si mai multi contestatari, care l-au huiduit si au scandat "Demisia, demisia!"
In fata DNA se afla si aproximativ 20 de jandarmi, un reprezentant al acestora declarandu-le jurnalistilor ca sunt prezenti pentru "asigurarea masurilor pentru a intra demnitarul in interior". El le-a cerut ziaristilor sa lase libera intrarea.
Dragnea a sosit la ora 17:30, el fiind aplaudat de sustinatori, in timp ce contestatarii l-au huiduit si au strigat "Demisia!". Liderul PSD nu a dat declaratii la intrare, facandu-si drum cu greu catre intrarea in institutie, in conditiile in care jurnalistii il asaltau cu intrebari.
La sediul DNA au venit sa il astepte cateva zeci de persoane, sustinatori dar si contestatari ai liderului PSD
Marian Neacsu, secretarul general al PSD, a declarat ca el si colegii sai au venit pentru ca Liviu Dragnea "sa vada ca e sustinut de un numar important de membri de partid". Neacsu a negat, insa, ca actiunea ar fi fost organizata in PSD, spunand ca prezenta sustinatorilor lui Liviu Dragnea "sa nu fie tratata ca o actiune de partid", pentru ca e vorba doar despre "o suma de oameni care au simtit nevoia sa fie prezenti aici".
La randul sau, deputatul PSD Catalin Radulescu a sustinut ca a venit la DNA impreuna cu colegii sai ca sa "ne sustinem oamenii nostri".
"Orice coleg trebuie sa fie sustinut de partid, pentru orice om supus abuzurilor este un moment dificil (...) Multi dintre oamenii PSD au fost supusi unor abuzuri, asa s-a intamplat, probele sunt clare, foarte multi lideri PSD au fost supusi abuzurilor!", a sustinut in mod repetat Catalin Radulescu.
Intrebat daca exista "statul paralel" invocat vineri in rezolutia conducerii PSD, Radulescu a raspuns: "Habar n-am! Dar am simtit abuzurile pe pielea noastra".
Si Marian Neacsu, si Catalin Radulescu sunt condamnati cu suspendare - primul la 6 luni dupa ce si-a angajat ilegal fiica la cabinetul parlamentar, iar al doilea la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de activitati de comert incompatibile cu functia, conform ziare.com.
Din cauza numarului mare de persoane prezente in fata DNA a fost suplimentat dispozitivul de jandarmi.
Unul dintre jandarmi a stat de vorba cu jurnalistii si le-a explicat ca au fost luate doar "masuri de asigurare a ordinii publice, conform legii".
Intrebat daca a primit de la ministrul de Interne, Carmen Dan, ordin sa il protejeze pe Liviu Dragnea de jurnalisti, tinand cont ca data trecuta acestia au fost imbranciti de jandarmii care au fortat calea libera pentru liderul PSD de la intrarea in DNA la masina, jandarmul a spus ca nu a primit ordin, dar "daca e nevoie, il protejam".
Acesta a mai precizat ca sunt prezenti in dispozitiv "undeva la 20 de jandarmi", iar "patru oameni o sa asigure masurile pentru intrarea demnitarului".
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marti la Parlament ca va merge azi la DNA. Intrebat de ziaristi daca se va duce la Directia Nationala Anticoruptie, Dragnea a spus: "O sa merg azi. Merg sa iau in primire sechestrul. Urmeaza probabil sechestrul pe viata".
Mai multi suspecti din dosarul Tel Drum ar fi fost chemati astazi la DNA pentru a fi instiintati ca li s-a pus sechestru pe avere.
Intrebat de ziaristi despre acuzatii procurorilor, Dragnea a mai spus: "Aflati de la DNA pentru ca va da toate informatiile. Nu am cu ce sa fiu santajat. Nu DNA e cea mai importanta institutie din Romania, cu Parlamentul".
*******************
În dosar,arul pentru care Liviu Dragnea a venit azi la DNA este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.