Dragnea: Judecatorii, nu senatorii trebuie sa decida daca Dan Sova va fi arestat

Iulian Popescu | 29.11.2015

Liviu Dragnea a declarat duminică, la PRO TV, că le-a cerut senatorilor PSD "să lase" judecătorul să decidă dacă Dan Șova va fi sau nu arestat.

Pe aceeași temă

 

"Am solicitat foarte clar colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă. Eu sper că marea majoritate a colegilor senatori vor ține cont de această decizie politică, care dincolo de chestiunea personală a domnului Dan Șova, nu vreau să mai aibă efecte asupra partidului nostru în special", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

 

Votul pentru încuviințarea arestării preventive a lui Șova a fost amânat pentru 3 decembrie.

 

El a adăugat că judecătorul trebuie să decidă în astfel de cazuri și nu parlamentarii, care nu ar trebui să aibă imunitate.

 

"Am mai spus în câteva rânduri că, în opinia mea, dacă vom reuși să votăm, să aprobăm modificarea Constituției, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo (...) Până la urmă trebuie să avem această atitudine, să lăsăm judecătorul să decidă. Sigur, politic am stabilit, susținem aceste cereri. Parlamentarii trebuie să facă legi în această țară, acesta este rolul principal al parlamentarilor", a mai spus Dragnea.

 

Senatorii juriști au întocmit, marți, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova.

 

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

 

Despre votul dat de parlamentarii PSD Guvernului Dacian Cioloș

 

"De la noi, 12 parlamentari au votat împotrivă. Așa au considerat de cuviință. Sunt colegi care au considerat că în astfel de momente nu mai este important partidul care i-a făcut parlamentari, ci poate e mai important să facă pe vedeta la televizor și eu trebuie să votez împotrivă, pentru că așa cred eu, sunt o personalitate", a precizat Dragnea.

 

El a adăugat că atunci când s-au făcut listele USL, toți cei vizați erau membri de partid și susțineau linia partidului.

 

"În situații de genul acesta, după ce a fost luată o decizie cu o majoritate zdrobitoare, totuși, ține de caracter. Tu, membru al unui partid pe care spui că îl respecți și datorită căruia ai ajuns parlamentar ca să poți ieși la televizor, ar trebui să respecți această decizie", a comentat liderul PSD.

 

Întrebat dacă vor exista consecințe împotriva acestor parlamentari, el a răspuns inițial negativ, adăugând însă că s-a deteriorat imaginea acestora în partid. "Nu, dar consecințele deja sunt, imaginea lor în partid începe să se deterioreze și va fi ceva natural", a mai spus Dragnea.

 

PSD susține legea privind darea în plată a imobilelor luate cu credit

 

"Noi susținem acest proiect de lege, l-am votat în cunoștință de cauză și cu toată încrederea (...) Nu obișnuiesc să comentez ipoteze, când o să avem o asemenea situație, putem discuta atunci", a afirmat Dragnea, întrebat despre posibilitatea retrimiterii în Parlament a proiectului de către șeful statului.

 

"Noi susținem sistemul bancar, nu avem nimic împotriva lui, dar politica noastră se îndreaptă spre oameni, adică toată legislația, toate măsurile guvernamentale, ar trebui să aibă ca efect final, cel puțin în viziunea noastră, o viață mai bună pentru oameni și dreptate socială (...) Și acum discutăm de un obiect, de un imobil, care a fost pus în garanție. Dacă a fost luat în garanție la o valoare, de ce nu este suficientă valoarea aceea? Descoperim acum că nu este suficientă valoarea aceea? Nu", a mai spus Dragnea.

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, cu 233 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22