Dragnea neagă orice legătură cu agentul de PR corupt din SUA și dă vina pe-un ministru

Dora Vulcan | 26.03.2018

Liviu Dragnea spune că deplasarea sa în SUA, pe care a făcut-o înainte de învestirea lui Trump în funcția de președinte, nu are nicio legătură cu agentul de lobby corupt Elliot Brody și cu afacerile intermediate de acesta cu România. Dragnea lasă să se înțeleagă că un ministru ar fi direct implicat, fără a-i da și numele.

Pe aceeași temă

 

 

 

Intrebat daca a fost invitat de Elliot Brody in America ca sa il intalneasca pe presedintele Donald Trump, Dragnea a negat o astfel de legatura. 

 

"Altcineva a fost. Deplasarea mea in SUA nu are legatura cu acele contracte", a afirmat Liviu Dragnea, sugerand ca persoana la care face referire este un ministru. Jurnalistii l-au intrebat pe liderul PSD daca este vorba despre un ministru din actualul Guvern, insa el a refuzat sa dea un raspuns.

 

Intrebat daca este vorba despre Mihai Fifor, actualul ministru al Apararii si ministru al Economiei in Guvernul Tudose, din nou, Liviu Dragnea a preferat sa pastreze tacerea, scrie ziare.com. 

 

 

  • Întâlnirea Dragnea-Trump, oferită bonus pentru contracte militare, dezvăluie New York Times

 

Celebra întâlnire a lui Liviu Dragnea cu Donald Trump, este rezultatul unei activități de lobby efectuată de Elliot Brody, un om de afaceri corupt, care devalizat în 2009 un fond de pensii, infracțiune pentru care a plătit o amendă de 18 milioane de dolari ca să scape de închisoare

 

New York Times scrie despre activitatea de lobby a lui Elliot Brody, un om de afaceri apropiat lui donald Trump care a organizat mai multe întâlniri ale președintelui SUA cu lideri acuzați de corupție din întreaga lume, se arată pe site-ul Ziare.com.

 

Liviu Dragnea este unul dintre beneficiarii acestei operatiuni conduse de Elliot Brody, un om de afaceri care a fost acuzat in 2009 de devalizarea unui fond de pensii. Brody și-a recunoscut vina in fata judecatorilor, a semnat o intelegere de colaborare cu procurorii si a platit 18 milioane de dolari pentru a evita executarea pedepsei cu inchisoarea.

 

Elliot Brody deține compania care vinde arme și sisteme de apărare Circinius, iar potențialilor cumpăratori li se organizau ca un bonus întâlniri pe președintele Donald Trumop.

 

De asemenea, el este unul dintre primii oameni de afaceri care a donat sume importante pentru campania electorala a lui Donald Trump inca din primele zile cand viitorul presedinte era creditat cu putine sanse de victorie.

 

Liviu Dragnea este unul dintre beneficiarii acestui sistem pus la punct de omul de afaceri, scrie cotidianul american referindu-se la presedintele PSD ca fiind "parlamentar acuzat de coruptie care a postat imagini pe contul sau de Facebook de la intalnirea cu Donald Trump".

 

Articolul trimite la pozele, de acum celebre în care Dragnea dă mâna cu presedintele SUA, intr-un restaurant, cu ocazia evenimentelor organizate de inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump.

 

Intr-una din imagini (cea prezentata in deschiderea articolului), in partea din dreapta a acesteia, asezat la masa, se afla chiar Elliot Brody, care priveste zambitor spre masa presedintelui american.

 

Alături de liderul PSD, de serviciile de lobby ale lui Elliot Brody au beneficiat un fost un lider politic din Congo, acuzat de deturnarea fondurilor publice, un politician din Angola si multi alti clienti ai companiei Circinius care doreau să se laude că au intrat in contact cu presedintele SUA, conform articolului publicat de New York Times.

 

Compania Circinius are o promisiune ferma pentru contracte cu Guvernul Romaniei in schimbul serviciilor oferite lui Liviu Dragnea: "Circinus e pe cale sa primeasca mai multe contracte din Romania, au spus persoane apropiate domnului Brody. Firma a incheiat luna trecuta o înțelegere cu o companie de aparare detinuta de guvernul roman, care pare sa-i ofere accesul la contracte evaluate la peste 200 milioane de dolari, potrivit mass-media romanesti si persoanelor familiarizate cu procesul de contractare", scrie New York Times.

 

In urma cu doua saptamani, Ministerul Economiei, la solicitarea Ziare.com, a descris relatia de afaceri cu controversatul agent de lobby american.

 

"Acordul de cooperare Romarm-Circinus nu este un contract. Acordul Romarm-Circinus este o intelegere prealabila intre parti, care nu presupune o procedura de selectie/licitatie si nu contine clauze financiare. In consecinta, este vorba despre un parteneriat care vizeaza, in principiu, colaborarea industriala pentru dezvoltarea unor produse si solutii in domeniul informatiilor si tehnologiilor de securitate, atat pentru beneficiari interni, cat si externi", au declarat reprezentantii Ministerului Economiei pentru Ziare.com.

 

Relatia speciala dintre Elliot Brody si Donald Trump a inceput sa se deterioreze in urma cu cateva saptamani cand asociatul agentului de lobby american George Nader a semnat un acord de colaborare cu Robert E. Mueller, investigatorul desemnat de congresul american sa cerceteze implicarea reprezentantilor Rusiei in sistemul electoral din SUA.

 

George Nader a fost cel care a creat legatura dintre compania Circinius si guvernele din Orientul Mijlociu, facilitand incheierea unor contracte de vanzare a sistemelor de aparare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22