Pe aceeași temă
Intrebat despre lupta anticoruptie, Liviu Dragnea spus ca vrea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, nu despre "acest bullshit". Articolul publicat de presa elvetiana se refera la protestele din Romania din cauza OUG privind modificarea legilor penale, potrivit SRF, preluat de News.ro. .
Jurnalistul elvetian Urs Bruderer, cel care semneaza articolul postat pe site-ul SRF, comenteaza faptul ca o decizie a Guvernului risca "sa lase in aer" 2.000 de dosare de coruptie, masura care nu este sustinuta in totalitate nici macar in partidul de guvernamant. Liderul social-democratilor, si "omul puternic" din spatele Guvernului, "nu a fost interesat de coruptie inainte de alegeri", ci dorea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, "nu despre prostii precum coruptia", se mai precizeaza in articol. Ei citeaza o conversatie avuta cu Liviu Dragnea inainte de alegeri la Radio SRF.
"Vreau sa vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre astfel de bullshit", ar fi spus Dragnea, pentru SRF.
Potrivit articolului, "Guvernul sau lucreaza acum activ pentru a se asigura ca in Romania coruptia va avea un viitor maret" prin ridicarea pragului pentru abuz in serviciu la 200.000 de lei.
Jurnalistii elvetieni mentioneaza si al doilea dosar al lui Liviu Dragnea, spunand ca OUG privind modificarea codurilor penale este "retroactiva". "Liderul de partid Dragnea poate sta relaxat. Procesul care a inceput acum doua zile pentru abuz in serviciu ramane fara efect. (...) Nici sustinatorul sau si fost premier Victor Ponta nu trebuie sa mai apara in fata instantei", noteaza jurnalistii.
Publicatia arata ca nu doar social-democratii beneficiaza de masura, fiind vorba de peste 2.000 de procese pentru abuz in serviciu, care acum vor ramane fara obiect. Este citata si Laura Codruta Kovesi, care acuza ca "lupta anticoruptie devine acum irelevanta".
Articolul incheie afirmand ca exista inca institutii care functioneaza, precum ICCJ si CCR. Jurnalistii se refera si la protestele "neobisnuit" de ample din Romania, care ar putea continua, dar si la presedintele Klaus Iohannis, ales popular, care a promis sa "apere statul constitutional".
"Guvernul poate fi astfel facut sa dea inapoi. Dar nu va renunta. Scopurile lor sunt acum evidente, precum si lipsa de scrupule in metodele folosite. In Romania, nu doar lupta anticoruptie este amenintata, dar si statul de drept", se mai precizeaza in articol.