Pe aceeași temă
De la tribuna Congresului PSD, Liviu Dragnea a vorbit despre reintroducerea unei forme de cenzură, sub pretextul stopării defăimării de către anumite persoane a statului. „Dragi colegi, România este un stat suveran. Așa scrie in Constituție. În schimb, atunci când oameni politici, șefi de instituții sau voci cunoscute ale societății își sabotează cu bună știință țara prin declarații antiromânești sau prin acțiuni servile îndreptate împotriva intereselor noastre globale și naționale, pierdem suveranitate, pierdem independența, pierdem demnitate și pierdem respectul celorlalte state fără a câștiga nimic în loc. Defăimarea propriei țări prin minciună e o faptă gravă, care expune România la riscul unor sancțiuni, al unor întârzieri și al pierderii unor avantaje”.
Sancționarea vocilor incomode
Luni seară la România TV, Liviu Dragnea a reluat ideea unei „legi antidefăimare” spunând că a discutat în cadrul partidului promovarea unei legi „care să dea posibilitatea să sancționeze oameni gen Monica Macovei, care mint, care defăimează propria țară”. Dragnea vrea o lege care să corecteze aceste lucruri, fără sa fie neapărat infracțiuni, dar „sancțiuni trebuie să existe”. „Libera exprimare nu înseamnă să defăimezi”, a concluzionat Liviu Dragnea.
Ceea ce nu a explicat Dragnea este cum și cine va stabili aceste delicte de opinie. Va fi treaba judecătorilor, sau vor fi înființate comisii parlamentare speciale care să decidă.
Lupta perpetuă cu „statul paralel”
„Statul paralel este un grup de indivizi, din păcate foarte mare, cu ramificații inimaginabil de largi, care exercită puterea statului într-un mod nelegal și nelegitim, substituindu-se puterii legitime care se obține prin votul democratic”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.
El promite electoratului PSD că „lucrurile astea nu pot rămâne nepedepsite”, pentru că „s-a făcut atât de mult rău”. Din păcate se pare că mai trebuie să așteptăm deznodământul luptei pe care o poartă alături de Călin Popescu Tăriceanu, însă Dragnea ne promite că adevărul pe care îl vom afla cândva „ne va îngrozi pe toți”.
Dar iată cum definește Liviu Dragnea statul paralel, pe care oamenii de rând nu pot să-l vadă:
Statul paralel „și acum, și înainte este format din oameni din serviciile secrete, o parte din procurori, o parte din judecători, oameni din Serviciul de Protecție și Pază, în frunte cu generalul Pahonțu, oameni din Garda Financiară înainte, oameni din ANAF, din Poliție, din vamă, din mediul privat. Este o ramificație, care, în momentul în care va ieși la iveală, și eu sunt sigur că încet-încet va ieși la iveală, la un moment dat va bubui, sper ca va bubui, ne va îngrozi pe toți, pentru că e o caracatița care a sugrumat, pe de-o parte, dezvoltarea României și care a stabilit destine, care a frânt vieți, destine, care a băgat oameni în pușcărie, care a scăpat infractori, a protejat interese străine, care a protejat interese economice, care a lovit în interesele românești, care a lovit în interesele capitalului autohton, care s-a implicat în alegerile interne din anumite partide, care s-a implicat în alegerile democratice, în facerea de guverne, a deschis dosare, a închis dosare și încearcă să facă în continuare așa și încă reușește. Poate nu la nivelul de dinainte, dar nivelul oricum este destul de mare și acum și destul de periculos", a declarat Dragnea la România TV.
Iohannis, beneficiarul fără voie al „statului paralel”
În continuare, Liviu Dragnea spune că președintele Iohannis este unul dintre beneficiarii statului paralel, cu toate că „nu este sigur că e conștient de dimensiunea lui și e implicat în asta”. „În momentul în care toate dezvăluirile nu lasă dubiu despre falsificarea de probe de către procurori, despre încălcări flagrante ale legii, într-un stat care n-ar fi fost căpușat de această caracatiță să luăm măsuri imediate. La noi, domnul procuror general între două șampanii a zis că nu e nicio problemă, iar domnul președinte a zis să nu luam noi în seamă ce spun niște inculpați. Nu știu din ce motive face asta, poate pentru a nu pierde din electorat”, a mai afirmat liderul PSD.
Dragnea a ajuns la concluzia că acest „stat paralel” invizibil s-a dezvoltat foarte mult începând cu 2013 și a ajuns la „un nivel inimaginabil”.
Pentru că se ferește de interacțiunile cu „sistemul”, Dragnea a precizat că după discuția din 15 februarie, la care a participat și proaspăt numitul premier Viorica Dăncilă, nu a mai vorbit nici la telefon cu Klaus Iohannis, ne asigură liderul PSD.