Dragnea:Multe acțiuni ale lui Iohannis pot îmbrăca forma trădării.Se lucrează la document

Dora Vulcan | 05.08.2018

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că în PSD se lucrează la un document privind acuzarea președintelui Klaus Iohannis de înaltă trădare, precizând însă că acesta nu e finalizat și nici discutat cu partenerii din ALDE.

Pe aceeași temă

 

 

 

Declarații halucinante care acoperă tot ce mișcă în țară. Începând cu documentul de înaltă trădare pregătit lui Iohanis și la care se lucrează încă, șeful statului fiind găsit vinovat pentru că, atunci când a întrebat dacă mai sunt bani de salarii și pensii, ar fi influențat de fapt investitorii și, implicit, a subminat și stabilitatea economică, cursul leu-euro și dinamica piețelor. Pe lângă incitările la dărâmarea guvernului, ceea ce presupune că vrea să schimbe ordinea constituțională, în opinia lui Dragnea.

 

Alte declarații:

• Despre OUG pe revizuirea sentinţelor: Ideea e foarte bună. Să vedem cât de eficientă e

• Iohannis le-a spus liberalilor că se va ocupa personal de ALDE, să iasă din coaliţie

• Klaus Iohannis a căzut în apogeul ridicolului. O serie întreagă de minciuni şi dezacorduri

• Iohannis a ţipat, la telefon, la Viorica Dăncilă

• Cine ar putea candida la preşedinţie: Avem mai multe variante posibile. Am vorbit cu Tăriceanu

• Despre PNL: Sunt oameni revoltaţi acolo. Formaţiunea este un partid preş în faţa lui Iohannis

• Despre banii pe casa din Sibiu: Klaus Iohannis trebuie să răspundă pe partea penală

• Am auzit că la SPP, după 30 de zile, documentele cu cheltuieli se ard. Sper că nu e adevărat”

• Dragnea: De ce nu s-ar folosi pentru ONG-uri aceeaşi procedură ca pentru orice firmă? De ce e deranj?

• Despre relația cu partenerii strategici ai României: Parteneriat nu înseamnă slugărnicie

• Când vin la Bucureşti reprezentanţii Guvernului din Israel

 

 

 

  • Declarația despre trădarea lui Iohannis și documentul care se pregătește

 

„Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am știut că îl lucrează. Nu este finalizat și nu s-a ajuns la o discuție finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acțiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenție pe Codul Penal și pe definiția articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acțiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii și salarii. Când pui o astfel de întrebare toate piețele reacționează. Poate influența cursul leu-euro", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, citat de Mediafax.

 

Președintele PSD l-a acuzat pe șeful statului că incită la schimbarea Guvernului prin alte mijloace decât cele parlamentare.

 

"De asemenea, toate ieșirile, incitările, atacurile la Guvern, premier și la alții în mod frecvent, dublate de alte informații mincinoase, că nu se face aia sau aia, au creat impresia în afara țării că aici există instabilitate economică. Dacă investitorii l-ar fi luat în serios bloca orice fel de investiție în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituționale, când vrei să dărâmi un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constituționale", a mai spus Dragnea.

 

 

 

Principalele declarații

 

 

  •  Despre OUG pe revizuirea sentinţelor: Ideea e foarte bună. Să vedem cât de eficientă e

 

 

„Am avut o discuţie cu dumnealui (Tudorel Toader - n.r.) după emisiune. Mie mi se pare o idee interesantă. Nu e rea, din punctul meu de vedere. Trebuie să vedem şi să prezinte premierului, cât de aplicată şi de eficientă ar fi o astfel de ordonanţă şi dacă îşi atinge scopul. Ideea este foarte bună. Urmează ca în perioada următoare să o construiască şi să facă şi o analiză, o simulare a eficienţei. Dar e un lucru bun. Mai sunt multe de făcut”.

 

Tudorel Toader a dovedit că e un om curajos, pregătit, care crede în ideea de justiţie corectă. "Cred că mai are multe de spus", a completat Dragnea.

 

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, „după terminarea concediilor".

 

 

 

  • Iohannis le-a spus liberalilor că se va ocupa personal de ALDE, să iasă din coaliţie

 

Dragnea spune că, la discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liberali, şeful statului le-ar fi spus că el va conduce PNL, dându-le sarcina de a se ocupa de alte partide şi precizând că de negocierile cu ALDE se va ocupa el personal.

 

„I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – «mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie»", a mai spus Liviu Dragnea.

 

Preşedintele PSD a spus că informaţiile le are de la cineva care a participat la discuţie.

 

„În sensul că să-i convingă pe cei de la ALDE şi pe domnul Tăriceanu să iasă din coaliţie. Sunt convins că domnul Tăriceanu nu-şi va distruge cariera politică. A mai refuzat o dată. Am aflat de la cineva de acolo, de la discuţie", a completat Liviu Dragnea.

 

 

 

  • Klaus Iohannis a căzut în apogeul ridicolului. O serie întreagă de minciuni şi dezacorduri

 

Dragnea a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este ridicol prin faptul că a contestat la CCR concediul premierului Viorica Dăncilă, precizând că şeful statului a proliferat minciuni şi dezacorduri la Consiliul Naţional al PNL.

 

„În primul rând, Iohannis ieri şi vineri s-a făcut de râs. Asta este prima constatare a mea. Prima dată s-a umplut de ridicol cu contestarea la CCR a plecării în concediu a doamnei premier şi ieri a fost apogeul ridicolului. O serie întreagă de minciuni, a mai făcut şi două dezacorduri. Este din ce în ce mai disperat, pentru că acum câteva luni de zile, nici măcar nu îl interesa PNL. Spunea că va ieşi preşedinte pentru că nu avea contracandidat. Ulterior am realizat că cine va fi contracandidat îl va rezolva cu statul paralel. Vede că nu mai are susţinere în stradă, pentru că mase mari de oameni nu se mai lasă incitaţi de provocările lui. Are o foarte mare problemă, pentru că în primul rând el nu mai are bază electorală. Şi-a construit-o pe o minciună şi o gogoaşă mediatică umflată de statul paralel, cu lupta împotriva corupţiei, pentru că a călcat în picioare CCR şi după 30 de zile a decis revocarea doamnei Kovesi de la DNA. E agitat, vede că se mişcă Cioloş, un alt candidat la prezidenţiale şi singurul partid rămas este PNL”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Șeful statului le-ar fi spus liberalilor că el conduce PNL

 

„I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – 'mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie'”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

 

 

  • Iohannis a ţipat, la telefon, la Viorica Dăncilă

 

Liderul PSD a mai spus că premierul Viorica Dăncilă i-a relatat că preşedintele Klaus Iohannis a ţipat de nenumărate ori la ea la telefon, fiind nemulţumit de rectificarea bugetară, dar şi de vizita în Israel.

 

„Doamna premier mi-a spus foarte limpede că principalul motiv de supărare şi faptul că a ţipat de nenumărate ori la ea la telefon era rectificarea bugetară. Nu înseamnă ca s-a intimidat doamna prim-ministru, nici nu era ceva nou. A spus că o să transmita la Departamentul de stat şi la Bruxelles că nu mai are bani să meargă la NATO, la Bruxelles”.

 

Iohannis a ţipat la premierul Viorica Dăncilă şi legat de vizita în Israel.

 

„Exact, de mai multe ori (a ţipat la premier – n.r.), dar nu înseamnă că s-a intimidat doamna premier. S-a mai întâmplat când i-a spus de vizita din Israel, pe acelaşi ton. I-a spus că nu o să mai aibă bani (Adminsitraţia Prezidenţială – n.r.) să plece la Bruxelles, la NATO şi tot felul de astfel de prostii. În 2018 a primit 58 milioane de lei, în primul semestru a cheltuit 22 milioane de lei. I s-au pus 46 de milioane de lei. Există rezervă la Guvern ca să compenseze, dar asta este marea problemă. S-au făcut mai multe tăieri la mai multe instituţii şi la Senat şi la Cameră, la servicii, care nu au cheltuit nici jumătate din bugetul alocat, iar sumele au fost alocate către nişte domenii prioritate pentru noi”, a completat Liviu Dragnea.

 

 

 

  • Cine ar putea candida la preşedinţie: Avem mai multe variante posibile. Am vorbit cu Tăriceanu

 

 

Dragnea nu a exclus posibilitatea de a fi candidatul PSD la președinție în 2019 și a afirmat că din această cauză președintele Klaus Iohannis "a dat ordin pe unitate" să-l distrugă. PSD are mai multe variante posibile pentru candidatura la preşedinţie, dar numele candidatului va fi anunţat abia după o analiză fără patimă.

 

"Avem mai multe variante de candidat pentru prezidențiale. În momentul în care vom avea o analiză riguroasă, fără patimă și bazată pe cele mai mari șanse de câștig, o vom adopta și vom merge cu ea până la Cotroceni

 

De câteva luni lui Iohannis i s-a spus că eu vreau să candidez la prezidențiale. Din momenul acela a dat ordin de zi pe unitate, plecând de la Dumbravă, Ciocârlan, Hellvig până la Maior și alți membri din statul paralel cum-necum să fiu distrus. Eu încă nu am luat decizia asta", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

 

Preşedintele PSD a mai spus că decizia o va lua împreună cu liderul ALDE.

 

„Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am spus care este cea mai bună variantă, mergem impreună, separat...”, a mai spus Dragnea.

 

 

  •  Despre PNL: Sunt oameni revoltaţi acolo. Formaţiunea este un partid preş în faţa lui Iohannis

 

 Dragnea spune că sunt mulţi liberali nemulţumiţi de atitudinea şefului statului, care a ignorat partidul timp de doi ani şi acum merge şi cere liberalilor să fie alături de el, liderul PSD susţinând că "această gogoaşă cu Dragnea penal, nu o să mai ţină".

 

„Sper ca măcar unii oamenii să aibă curajul şi caracterul să şi spună lucrurile astea (n.r: încercările de a fi înlăturat Guvernul), înr-un fel sau altul. Sunt şi din sistem şi din PNL. Oameni în PNL revoltaţi, din fostul PNL, nu din PDL. Foarte mulţi s-au simţit jigniţi şi de apariţia şi de prestaţia lui Iohannis. Este un partid preş în faţa lui Iohannis. Doi ani de zile nu ne-a băgat în seamă. Vă înjură pe voi de la microfonul nostru şi vrea să fim lângă el. Reacţia interioară a multora dintre ei a fost total diferită faţă de ceea ce au sperat”.

 

Preşedintele PSD a comentat şi afirmaţia şefului statului, de la Consiliul Naţional PNL, potrivit căreia Liviu Dragnea şi acoliţii săi încearcă să scape de dosare penale.

 

„Eu în partid am fost ales de cei 400-500.000 de colegi care au venit la vot. El a pus mâna pe putere, a venit în partid, l-a păcălit pe Crin Antonescu şi a pus mâna pe putere. Nu ezit deloc aici. Legile justiţiei au fost aprobate. Celelalte două după ce trec de CCR vor fi trimise spre aprobare. Codurile penale au fost modificate. Poate nu sunt perfecte, dar au fost făcute modificări cerute de mare parte a societăţii, în urma unor dezvăluiri îngrozitoare. Dar, v-am zis nu cedez. Această gogoaşă cu Dragnea penal, nu o să mai ţină. Nu i-a ţinut nici în 2016”, a mai spus Dragnea.

 

 

 

  • Despre banii pe casa din Sibiu: Klaus Iohannis trebuie să răspundă pe partea penală

 

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să dea câteva sute de mii de euro statului român, bani pe care familia Iohannis i-a încasat drept chirie pe casa pierdută din Sibiu și pentru care şeful statului trebuie să răspundă penal:

 

„Dar, v-am zis nu cedez. Această gogoaşă cu Dragnea penal nu o să mai ţină. Nu i-a ţinut nici în 2016. Sunt câteva sute de mii de euro pe care trebuie să îi dea statului român. Nu vrea să îi dea. Constituţia spune că nu poate fi trimis în judecată, nu că nu poate fi anchetat. Deci cu atât mai mult Klaus Iohannis nu poate da nimănui nici lecţii de morală, nici de anticorupţie. De câţiva ani de zile, statul român aşteaptă să primească nişte bani. El trebuie să răspundă pe partea penală. De fapt, nu a răspuns nici pe partea civilă. A deschis subiectul. Îi răspund. Mai sunt multe altele de spus, dar e timp suficient", a declarat Liviu Dragnea.

 

Ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, anterior, că a dispus verificări la instituţiile din subordine şi la nivelul ANAF pentru a verifica modul în care a fost pusă în aplicare legea în cazul casei familiei Iohannis. „Am dispus o verificare pe care am întreprins-o la nivelul ministerului şi la nivelul ANAF-ului pentru a vedea, în trecut, cum s-au petrecut lucrurile şi de ce, nu ştiu, dacă au fost şi alte variante, de ce nu s-au urmat pentru a pune în aplicare legea. Şi a doua acţiune pe care am întreprins-o a fost că am cerut Ministerului Justiţiei să verifice acea activitate a notarului de la Sibiu”, a declarat la Antena 3 Eugen Teodorovici, întrebat de demersurile referitoare la casa familiei preşedintelui Klaus Iohannis.

 

El a mai spus că cele două măsuri ar fi putut fi dispuse de mai mulţi ani. ”Uitaţi-vă că sunt deja două acţiuni care puteau fi, de mulţi ani de zile, parcurse şi anume acea scrisoare către Cartea Funciară, acea solicitare către Ministerul de Justiţie pentru a verifica modul în care acel notar a acţionat în 2016”, a adăugat Teodorovici.

 

Ministrul a mai spus că ar fi indicat ca notarul de la Sibiu ar face demersurile ca statul român să redevină proprietarul imobilului.

 

 

 

  • „Am auzit că la SPP, după 30 de zile, documentele cu cheltuieli se ard. Sper că nu e adevărat”

 

Din 2019 Parlamentul nu va mai vota bugetul pentru unele instituţii fără ca acestea să nu justifice banii, susţinând că a auzit că la SPP documentele cu cheltuielile operative se ard după 30 de zile.

 

„Mai este ceva şi aici nu este neapărat vina celor care conduc aceste structuri. Eu am vorbit cu colegii din Parlament şi pentru bugetul anului viitor nu prea mai suntem de acord să votăm bugetele unor instituţii fără să ştim ce fac cu banii. Noi ne-am gândit că dacă tot sunt bani publici, şi se vorbeşte despre transparenţă, cum să vă aprobe Parlamentul o sumă de bani şi dumneavoastră ce faceţi cu banii? Adică nu merge. Nici la privat nu merge. Am auzit de la una dintre instituţii că după 30 de zile documentele cu cheltuielile operative se ard. Aşa am auzit de la SPP. Eu sper să nu fie adevărat. Aşa am auzit, Sigur o să cerem oficial şi Curţii de Conturi pentru că trebuie să ştim. Aici nu e vorba de a face ceva împotriva acestor instituţii ci de a înceta cu anumite practice”, a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că, prin rectificarea bugetară din luna august, se asigură toate sumele necesare pentru acoperirea pensiilor şi salariilor pentru acest an.

 

La capitolul Ordonatori cu rectificarea negativă mai mare de 10 mil. lei se află: Serviciu Român de Informaţii; Ministerul Dezvoltării; Ministerul Apelor şi Pădurilor; Serviciul de Informaţii Externe; Serviciul de Protecţie şi Pază Serviciul de Telecomunicaţii Speciale; Ministerul Cercetării şi Inovării; Ministerul Energiei; Ministerul Afacerilor Externe; Ministerul Mediului Ministerul Turismului; Ministerul Tineretului şi Sportului; Administraţia Prezidenţială.

 

 

 

  • Dragnea: De ce nu s-ar folosi pentru ONG-uri aceeaşi procedură ca pentru orice firmă? De ce e deranj?

 

Dragnea spune că nu înţelege „deranjul” atunci când vine vorba despre finanţarea organizaţiilor neguvernamentale, susţinând că acestea ar putea funcţiona după aceleaşi reguli ca o firmă.

 

„Nu există premier interimar acum. Există premierul României care este plecată în concediu. Nimeni nu poate convoca guvernul prin OUG sau hotărâre de guvern. Nu există aşa ceva. Ori sunt foarte nedeştepţi, ori sunt foarte otrăviţi şi spun hai să vedem cum e cu drobul de sare, dar eu nu am o agenda ascunsă. Eu când am zis că fac ceva, fac, că iei nu mă iau în serios, dar tot mai mulţi români mă iau în serios pentru că noi chiar le facem. Dar facem lucruri bune. O parte mica din societate e nemulţumită de ce am făcut. Asta e viaţa. Ghinion şi nu o spun cu aronganţă, e acea mica parte care a beneficiat de statul paralel”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Preşedintele social democraţilor a făcut referire şi la finanţările organizaţiilor neguvernaentale.

 

„De ce ar fi sau nu s-ar folosi şi pentru organizaţiile neguvernamentale aceeaşi procedură ca pentru orice firmă. Adică de ce e un deranj să vedem de unde vin banii, mai ales dacă este vorba de bani publici. Ştiu că este mare deranj, dar ce să facem?”, a mai spus liderul PSD.

 

 

 

  • Despre relația cu partenerii strategici ai României: Parteneriat nu înseamnă slugărnicie

 

Dragnea spune că abordarea faţă de partenerii strategici este ce poate face România pentru ei, dar în primul rând care este interesul ţării, susţinând că un parteneriat nu înseamnă slugărnicie.

 

„Aici poate să fie o abordare tradiţională în sensul că mergem şi noi unde merge consensul sau varianta mai simplă, mai sănătoasă să ne gândim la interesul acestei ţări, plecând de la inventarul avantajelor din punct de vedere al aşezării, resurselor, relaţiilor cu alte state. De asemenea, ce am putea face din punct de vedere strategic, cât de utili suntem pentru partenerii strategii, şi ţinând cont şi de evoluţiile din ultimii ani”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

 

„Sunt alte ţări care au început să îşi urmărească interesul national şi au început să aibă beneficii. Parteneriat nu înseamnă slugărnicie. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Există vreo ţară din vest care nu se gândeşte la interesele proprii când vrea să negocieze cu România?”, a completat liderul PSD.

 

 

 

  • Când vin la Bucureşti reprezentanţii Guvernului din Israel

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că şedinţa de Guvern cu reprezentanţii Guvernului din Israel va avea loc în octombrie sau noiembrie, însă nu s-a anulat.

 

"Se va ţine, octombrie sau noiembrie. Acum nu sunt sigur exact 8 octombrie sau 8 noiembrie, ceva de genul", a anunţat Liviu Dragnea duminică, la Antena 3, întrebat despre informaţiile potrivit cărora reprezentanţii Guvernului israelian ar urma să vină la Bucureşti, pentru o şedinţă de Guvern.

 

La începutul lunii iulie, Ambasada Israelului la Bucureşti confirma, răspunzând unei adrese a agenţiei Mediafax, că premierul Benjamin Netanyahu şi-a amânat vizita în România, din cauza altor angajamente. Aceasta era programată pentru luna august, iar amânarea vine în cotextul discuţiilor privind mutarea ambasadei.

 

“Premierul Benjamin Netanyahu a decis sa efectueze o vizita oficiala in Romania, dar evenimentul va fi reprogramat. Intr-adevar, era planificata o intalnire G2G pentru luna august, dar Premierul Netanyahu a fost nevoit sa amane sosirea in Romania din cauza altor angajamente. Guvernul Romaniei a fost informat deja cu privire la acest lucru. Prim-ministrul Netanyahu si-a exprimat dorinta de veni in Romania alaturi de o delegatie importanta oficiala care va intensifica relatiile dintre cele doua state”, se arată în răspunsul ambasadorului Israelului la Bucureşti, Tamar Samash.

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, pe 25 aprilie 2018, o întrevedere cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel. La întrevederea cu Dăncilă, premierul israelian, Benjamin Netanyahu a salutat adoptarea de către Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

 

 

 

  • „Atâta timp cât Pahonţu e la SPP eu nu am încredere în serviciu”

 

Dragnea a explicat de ce au fost tăiate bugetele serviciilor secrete şi Administraţiei Prezidenţiale, spunând că va refuza serviciile SPP; atâta timp cât acolo este Lucian Pahonţu.

 

„La Administraţia Prezidenţială 57,5 milioane lei. A cheltuit 22 de milioane în şase luni. Şi se propune 46,4 milioane. La SRI 2.352,6. A cheltuit ca şi procent decât Adminsitraţia Prezidenţială, dar mai puţin de 50%. Am înţeles că au avut o ultimă discuţie cu premierul şi diminuarea va fi între 100-153 milioane de lei. Asta va fi cu minus. Va fi o discuţie finală cu doamna prim-ministru. Nu scad drepturile salariale de pensii. La SPP 194, 3 milioane lei. Se propun 171 milioane lei. Pe noi nu ne mai păzeşte SPP. Pe preşedinte".

 

Preşedintele PSD spune că nu vrea să beneficieze de serviciile SPP atâta timp cât instituţia este condusă de Lucian Pahonţu.

 

Întrebat dacă astăzi mai este păzit de cineva, Dragnea a răspuns: „Nu (nu mă păzeşte nimeni – n.r.). Persoană fizică aşa, de capul meu. Domnule, nu ştiu dacă e în regulă, dar iertaţi-mă, nu am nimic cu 99% din ofiţerii SPP. Atâta timp cât Pahonţu e acolo, eu nu am încredere. Principala sa preocupare era să facă raportare la fiecare ofiţer care îl însoţea. La SIE, de al 286 de milioane la 270 milioane de lei, la STS de la 332 milioane lei la 309 milioane lei”, a mai spus Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22