După cormoranul din piscină, ministrul Petre Daea revine cu cormoranul din lighean

Redactia | 04.02.2019

Ministrul Agriculturii, Petre Daea aduce, într-o postare pe Facebook, dovezi în sprijinul afirmațiilor sale legate de pericolul pe care îl reprezintă cormoranii pentru exploatațiile piscicole.

Pe aceeași temă

Ministrul a postat luni un film în care un cormoran înghite câțiva pești dintr-un lighean, cu lăcomie.

„Priviți-l!”, spune, simplu, ministrul.

Între timp, Daea și-a șters postarea de pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a prezentat miercuri 23 ianuarie, la Bruxelles, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul președinției Consiliul Uniunii Europene. În cadrul acesteia, el a spus: „A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât.”

Ulterrior, a revenit și a explicat la TVR ce a vrut să spună:

„Cormoranii aceștia sunt în toată țara. (...) Am văzut imagini date de televiziuni că sunt aici, pe Dâmbovița. Această temere formidabilă a inginerilor piscicoli trebuie luată în seamă. Dacă mănâncă mii de tone de pește, dacă distrug pepiniere piscicole, dacă scot din apă tot și pleacă. Peștele este cel mai valoros filtru natural. Dacă iei calitatea apei la intrarea și la ieșirea din amenajarea piscicolă, constați că apa este mai valoroasă la ieșire decât la intrare, pentru că există această masă în zona respectivă, microorganismele care purifică apa respectivă”, a spus Daea.

Ministrul spune că inginerii piscicoli au probleme din cauza populației excesive de cormorani de aproximativ 30 de ani. Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunării, dar s-au extins în toată țara, din momentul în care a devenit specie protejată.


„Nu există un pescar în România care să nu reclame că nu poate să ia peștele din cauza cormoranului. (...) Este dușmanul numărul 1 al peștelui”, a adăugat Daea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22