Dupa presedintele Hollande, si ambasadorul Frantei critica Bucurestiul

Tudor Despina | 28.09.2015

Ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, s-a declarat “frapat” de pozitia adoptata de Bucuresti in chestiunea refugiatilor. Asta dupa ce, saptamana trecuta, presedintele francez Hollande a lansat critici dure la adresa tarilor care au refuzat cotele de migranti.

Pe aceeași temă

 

Tarile care nu impartasesc valorile noastre, care nu vor sa respecte aceste principio, trebuie sa inceapa sa isi adreseze intrebari despre locurile lor in Uniunea Europeana”, spunea Francois Hollande, saptamana trecuta, inaintea reuniunii Consiliului European.

 

Cu alte cuvinte, seful statului francez a pus pe masa apartententa unor state la spatiu comunitar. Tarile la care a facut referire Hollande sunt cele care au votat impotriva cotelor obligatorii de refugiati: Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria.

 

Luni, si ambasadorul Parisului la Bucuresti si-a exprimat pozitia pe aceasta tema, Francois Saint-Paul declarandu-se “frapat” de pozitia adoptata de Bucuresti.

 

"Am fost frapat de pozitia Romaniei pe chestiunea refugiatilor. Ceea ce m-a frapat a fost absenta de viziune pe termen lung si de intelegere a oamenilor politici romani pe subiect si deci pozitia defensiva, regresiva pe aceasta chestiune de a primi 6.000 de persoane", a declarat Francois Saint-Paul, cu prilejul participarii sale la semnarea unei conventii de parteneriat stiintific intre Academia Romana si Ambasada Frantei in Romania, potrivit Ziare.com.

 

Statul roman are o capacitate enorma de organizare in materie de primire a refugiatilor, a mai spus diplomatul francez, el subliniind doua explicatii in aceasta problema: o stare de pasivitate a societatii romanesti si o “slabiciune” a clasei politice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22