Pe aceeași temă
"In baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. confirma redeschiderea urmaririi penale in dosarele nr. 19/P/2006 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si nr. 90/P/2007 al aceleiasi sectii, dispusa prin Ordonanta nr. 102/C1/2015 din 22 iunie 2015 emisa de procurorul sef adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie", se arata in decizia Curtii Supreme.
Asta dupa ce procurorii anticoruptie au cerut judecatorilor sa confirme redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care Andronescu si Athanasiu sunt acuzati de abuz in serviciu in timpul mandatelor de ministru al Educatiei.
Cererea DNA a fost depusa pe 22 iunie si are ca obiect “confirmare redeschidere urmarire penala (art. 335. alin. 4 NCPP)”.
Mai mult, faptele retinute in acest dosar sunt similare cu cele din cazul “Microsoft”, potrivit unor surse judiciare.
Alexandru Athanasiu a afirmat, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca redeschiderea acestui dosar, vechi de 9 ani, reprezinta "o ilegalitate extrem de mare" si se bazeaza pe "denunturi facute intr-un alt dosar".
"Sunt extrem de revoltat pentru ca nu am crezut, ca profesor de drept si om onest, ca se poate deschide un dosar pe doua fapte penale, una dezincriminata si a doua care nu era in vigoare (...) Eu nu sunt oricine si nu sunt bataia de joc a anchetatorilor DNA", a spus el.