Edward Snowden ar vrea sa se intoarca in SUA dar se teme de justitie

P.c. | 05.03.2015

Pe aceeași temă

Edward Snowden,  cel care a dezvăluit amploarea programului de supraveghere american, a declarat, ieri, ca si-ar dori sa se intoarca in SUA dar nu crede că va avea parte de un proces echitabil, relateaza Evenimentul zilei.

 

"Vreau să mă întorc şi să am parte de un proces echitabil, dar, din păcate, nu poate fi vorba despre aşa ceva acolo", a spus Snowden, conform B1 TV, care citează agenția rusă Tass. "Edward Snowden este pregătit să se întoarcă în Statele Unite dar, cu o condiţie, şi anume să i se garanteze că va avea parte de un proces echitabil şi imparţial", a declarat marţi avocatul său rus Anatoli Kucerena.

 

CITITI SI: Noi dezvaluiri ale lui Edward SNOWDEN: E-mailurile unor JURNALISTI importanti, INTERCEPTATE de serviciile secrete BRITANICE

 

Avocaţii lui Snowden lucrează la aspectele juridice ale întoarcerii sale in SUA, potrivit lui Kucerena.

 

Edward Snowden a declarat acum cateva luni că a fost "format ca spion" şi a lucrat "sub acoperire" în străinătate pentru CIA."Am fost format ca spion în sensul tradiţional al termenului. Am trăit şi am lucrat sub acoperire în străinătate, am făcut să pară că am un loc de muncă pe care nu îl aveam. Mi s-a dat un nume care nu este al meu", a declarat Edward Snowden în acest interviu acordat NBC News, din care au fost publicate marţi câteva extrase. Acesta este primul său interviu pentru presa americană.

 

CITITI SI: Edward Snowden negociază cu SUA întoarcerea sa în țară 'in anumite condiții'

 

"Am lucrat pentru CIA sub acoperire în străinătate, am lucrat pentru agenţia americană de Securitate (NSA) sub acoperire în străinătate. Am lucrat pentru serviciile de informaţii militare (DIA) în calitate de profesor la Academia pentru contraspionaj, unde am dezvoltat surse şi metode pentru a garanta siguranţa informaţiilor noastre şi a cetăţenilor noştri în mediile cele mai ostile de pe planetă", adaugă tânărul.

 

Edward Snowden este inculpat în ţara sa pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului.

 

Dezvăluirile sale, provenind din documente furate, au pus în dificutate administraţia americană şi au tensionat relaţiile cu ţările aliate furioase să descopere că Washingtonul înregistra chiar şi conversaţiile private ale unora dintre liderii lor. Ele au generat, de asemenea, o dezbatere aprinsă în Statele Unite pe tema meritelor, limitelor şi moralităţii unor astfel de programe.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22