Pe aceeași temă
Din acest motiv, spune Pleșoianu, va depune o iniţiativă legislativă pentru limitarea numărului de ani în care pot sta în funcţie şefii serviciilor secrete, pentru a apăra societatea de "învârtoşarea şi îmbăţoşarea paroxistică a propriului ego" ai acestor conducători de instituţii.
Voi propune în mod categoric o modificare legislativă în sensul LIMITĂRII numărului de ani cât poate ocupa cineva funcții de conducere în servicii... Dincolo de ce s-a vorbit efectiv azi la Comisie (voi reveni cu detalii), ȚÂFNA și AROGANȚA... supremă a Directorului STS Marcel Opriș sunt argumentul... suprem pentru a introduce, prin LEGE, o limitare. Altminteri, societatea nu poate fi protejată de învârtoșarea și îmbățoșarea PAROXISTICĂ a propriului EGO în cazul celor care ocupă poziții esențiale în stat!, scrie Liviu Pleșoianu, pe Facebook.
Liviu Pleşoianu a fost, cel mai probabil, deranjat de răspunsurile pe care Marcel Opriş le-a oferit unor întrebări puse marţi de deputat, cu privire la activitatea STS în noaptea alegerilor din 2009. Pleşoianu a susţinut că dă citire unui articol de presă care "circulă" în spaţiul public privind prezenţa unor angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale într-un sediu al Transelectrica în noaptea de dinaintea alegerilor prezidenţiale, care ar fi avut ca scop fraudarea scrutinului. Pleşoianu nu a precizat sursa acestui articol, solicitându-i însă un comentariu lui Opriş.
Şeful STS nu a dorit să comenteze articolul, afirmând că sunt acuzaţii "neserioase", şi a dat asigurări că niciun angajat STS nu se afla într-un sediu Transelectrica, fiind toţi ocupaţi cu gestionarea tehnicii pusă la dispoziţie instituţiilor statului pentru organizarea alegerilor.
La insistenţele lui Pleşoianu, Opriş a explicat că, în baza unui protocol, STS deţine tehnică în unele locaţii ale Transelectrica, a cărei fibră optică este folosită de Serviciu, însă nu poate oferi detalii, ele fiind confidenţiale, conform News.ro.
Opriş i-a recomandat lui Pleşoianu să ceară, fie direct la STS, fie prin intermediul Comisiilor de apărare - în faţa cărora Servicul răspunde -, informaţii suplimentare în scris, urmând să se stabilească în ce măsură ele pot fi acordate.
În decursul acestei discuţii, Pleşoianu nu a părut deranjat de răspunsurile şefului STS, afirmând că este "datoria" lui să pună aceste întrebări, având în vedere controversele provocate de articolul de presă invocat.