Șeful STS n-a oferit informații secrete, iar Pleșoianu (PSD) l-a catalogat țâfnos și arogant

E.b. | 31.05.2017

Liviu Pleşoianu, deputat PSD, membru al Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, afirmă că şeful STS, Marcel Opriş, a dat dovadă de "ţâfnă şi aroganţă" la audierile de luni.

Pe aceeași temă

 

 

Din acest motiv, spune Pleșoianu, va depune o iniţiativă legislativă pentru limitarea numărului de ani în care pot sta în funcţie şefii serviciilor secrete, pentru a apăra societatea de "învârtoşarea şi îmbăţoşarea paroxistică a propriului ego" ai acestor conducători de instituţii.

 

 

Voi propune în mod categoric o modificare legislativă în sensul LIMITĂRII numărului de ani cât poate ocupa cineva funcții de conducere în servicii... Dincolo de ce s-a vorbit efectiv azi la Comisie (voi reveni cu detalii), ȚÂFNA și AROGANȚA... supremă a Directorului STS Marcel Opriș sunt argumentul... suprem pentru a introduce, prin LEGE, o limitare. Altminteri, societatea nu poate fi protejată de învârtoșarea și îmbățoșarea PAROXISTICĂ a propriului EGO în cazul celor care ocupă poziții esențiale în stat!, scrie Liviu Pleșoianu, pe Facebook.

 

 

Liviu Pleşoianu a fost, cel mai probabil, deranjat de răspunsurile pe care Marcel Opriş le-a oferit unor întrebări puse marţi de deputat, cu privire la activitatea STS în noaptea alegerilor din 2009. Pleşoianu a susţinut că dă citire unui articol de presă care "circulă" în spaţiul public privind prezenţa unor angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale într-un sediu al Transelectrica în noaptea de dinaintea alegerilor prezidenţiale, care ar fi avut ca scop fraudarea scrutinului. Pleşoianu nu a precizat sursa acestui articol, solicitându-i însă un comentariu lui Opriş.

 

Şeful STS nu a dorit să comenteze articolul, afirmând că sunt acuzaţii "neserioase", şi a dat asigurări că niciun angajat STS nu se afla într-un sediu Transelectrica, fiind toţi ocupaţi cu gestionarea tehnicii pusă la dispoziţie instituţiilor statului pentru organizarea alegerilor.

 

La insistenţele lui Pleşoianu, Opriş a explicat că, în baza unui protocol, STS deţine tehnică în unele locaţii ale Transelectrica, a cărei fibră optică este folosită de Serviciu, însă nu poate oferi detalii, ele fiind confidenţiale, conform News.ro.

 

Opriş i-a recomandat lui Pleşoianu să ceară, fie direct la STS, fie prin intermediul Comisiilor de apărare - în faţa cărora Servicul răspunde -, informaţii suplimentare în scris, urmând să se stabilească în ce măsură ele pot fi acordate.

 

În decursul acestei discuţii, Pleşoianu nu a părut deranjat de răspunsurile şefului STS, afirmând că este "datoria" lui să pună aceste întrebări, având în vedere controversele provocate de articolul de presă invocat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22