Emil Calotă (ANRE): Regionalizarea poate constitui o şansă pentru ca eficienţa energetică să devină un motor de dezvoltare

Fara Autor | 21.05.2013

Pe aceeași temă

Regionalizarea poate constitui o şansă pentru ca eficienţa energetică să devină un motor de dezvoltare, cu condiţia ca legea naţională şi tot programul naţional de acţiune să fie mult mai concret definite, a declarat, marţi, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei /ANRE/, Emil Calotă, într-o dezbatere cu privire la eficienţa energetică a României.

"Regionalizarea poate constitui o şansă pentru ca eficienţa energetică să devină o autoritate şi un motor de dezvoltare, cu condiţia ca legea naţională şi tot programul naţional de acţiune să fie, de data asta, mult mai concret definite, conţinând în substanţa lor elemente care să depăşească barierele precedente în aplicarea acestor programe", a spus reprezentantul ANRE.
 

Un exemplu ar fi, potrivit lui Calotă, contractul de performanţă energetică. Acesta ar putea fi o anexă la viitoarea lege privind eficienţa energetică în România, astfel încât fiecare minister care participă la punerea în aplicare a acestei legi să nu mai poată invoca diverse bariere administrative.

"Un exemplu: un contract de performanţă energetică ligibil necesar şi oportun la nivelul unui spital judeţean sau în cazul unui municipiu important din România nu poate fi pus în operă, deşi sunt îndeplinite toate condiţiile, din motive de bariere fiscale şi financiare vizavi de execuţia bugetară a respectivei unităţi administrative sau spitaliceşti'', a adăugat acesta.
 

Emil Calotă a dat asigurări că ANRE, împreună cu comisiile de specialitate din Parlament, încearcă să facă diligenţele necesare pentru ca viitorul plan naţional de acţiune în domeniul eficienţei să fie mult mai instrumental, adică mai bine definit, monitorizate, flexibil.

Vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, a participat la dezbaterea cu tema "Eficienţa energetică - prioritate la nivel mondial. Soluţie pentru România".

Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, AMICOM şi Grupul de presă MediaUno, în parteneriat cu Honeywell, Comitetul Naţional Român - Consiliul Mondial al Energiei (CNR - CME), Centrul Român al Energiei, Electromagnetica, Adrem Invest şi Transgaz.

Sursa: AGERPRES

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22