Pe aceeași temă
Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a declarat, la Digi24, ca lucreaza in domeniul public din 1991 si ca isi permite sa spuna ca administratia publica romaneasca este ineficienta, intr-o proportie de aproximativ 20 la suta.
In administratia publica, "sunt oameni care se sacrifica - vietile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun ca fac toti asta. Sunt foarte multi din sistemul de stat care la ora - nu la 4.00, poate chiar mai devreme - au spart usa. Iar daca stau la serviciu, poate o ora doar aloca pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, acestia trebuie sa plece din administratie", a declarat Eugen Teodorovici, conform Hotnews.
Ministrul considera ca directiile economice ale diferitelor ministere trebuie aduse in subordinea ministerului Finantelor: "De ce nu, oare, putem noi sa facem, la nivel de administratie publica centrala chiar, ca unele functii-suport sa fie concentrate intr-un singur loc? De ce fiecare minister trebuie sa aiba directia sa de resurse umane? De ce sa nu fim noi mai moderni decat si alte state membre sunt, poate, la nivel european? De ce sa tin fiecare directie economica, sa spunem, in fiecare minister? Nu, ele trebuie sa fie concentrate in Ministerul de Finante - si asta e o intentie pe care o am foarte clara - de a aduce toate directiile economice si de buget din ministere sa depinda - adica sa fie acolo localizate, dar sa fie subordonate Ministerului Finantelor", a declarat Eugen Teodorovici.
Despre reducerea contributiilor sociale: Masura poate sa vina foarte curand
Teodorovici a mai spus ca urmatoarea masura de relaxare fiscala pe care o va aplica Guvernul va fi reducerea contributiilor sociale. Ministrul nu a precizat insa cand va fi introdusa aceasta masura sau cu cat vor fi reduse sumele platite de angajati si de angajatori.
Executivul a vrut sa scada contributiile sociale in proiectul noului Cod fiscal, dar a renuntat la aceasta idee desi are in vedere o asemenea masura pentru un viitor nu chiar indepartat. "Asta e o promisiune pe care o fac la dumneavoastra in mod direct, ca asta va fi urmatoarea etapa care va fi aplicata. La angajator si la angajat. Asta e urmatoarea masura care, intr-adevar, ar fi fost bine sa intre poate si acum in Codul fiscal", a spus la Digi24 ministrul finantelor.