Pe aceeași temă
„Pentru că în acest Parlament în urmă cu câțiva ani de zile s-a votat pentru ca parlamentarii să aibă pensii special, iar eu am votat împotriva acestei legi, vreau să se consemneze pe sternogramă că renunț astăzi (miercuri-n.r) la pensia specială și îi invit pe toți parlamentarii care vor să fie în mod egal cu ceilalți cetățeni români să facă același lucru. Dacă vă pasă de români renunțați la pensiile special”, a susținut Tomac, în plenul Camerei Deputaților, conform Mediafax.
Acesta a adăugat că Parlamentul ar trebui să fie o instituție credibilă când o să trateze toți cetățenii în mod egal.
„Vreau să înțeleagă toți românii că vom reuși să fim o instituție credibilă atunci când vom trata toți cetățenii români în mod egal. Nu putem avea cetățeni cu pensii special și cetățeni români care sunt buni de plătit la bugetul de stat prin contributivitate dar primesc pensie mica, iar unii pentru că au o clientele politică care ăi susține să aibă pensii speciale”, a completat Tomac.
Florin Iordache a precizat de la prezidiul plenului Camerei Deputaților că nu se poate renunța la pensia specială decât dacă a împlinit condiția de 65 de ani.
„Se poate renunța la pensia special când ai condiții 65 de ani. Eu cred că nu aveți 65 de an”, i-a transmis Florin Iordache liderului PMP.
Camera Deputaților a aprobat, miercuri, Legea pensiilor, după ce deputații au admis, în plenul de marți un amendament al UDMR, inițial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.
Proiectul a fost votat cu 193 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 14 abțineri. Patru deputați nu și-au exercitat dreptul de a vota.