Pe aceeași temă
În opinia sa, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor s-a transformat în Alianţa Dictatura Penalilor.
Cătălin Frangulea susţine că scrisoarea deschisă pe care a adresat-o tinerilor din ALDE a dus la anularea şedinţei Biroului Politic Naţional al Tineretului ALDE, la solicitarea conducerii centrale a partidului, întâlnirea fiind reprogramată pentru sâmbăta viitoare, astfel încât să participe şi copreşedinţii Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.
”Totuşi, sâmbătă, cele două facţiuni, TC şi TLR (Tineretul Conservator şi Tineretul Liberal-Reformator - n.red.), căci vorbim despre facţiuni şi nu grupuri din moment ce susţin penalii, s-au întâlnit în şedinţe separate şi au decis excluderea mea din partid doar pentru că am avut curajul să iau poziţie faţă de deciziile conducerii seniorilor”, transmite Frangulea.
El susţine că intervenţia conducerii centrale în TLDE arată că democraţia internă de partid nu este respectată. ”Gestul, fără precedent în scurta istorie a acestui partid, reprezintă un asalt al seniorilor împotriva unui iniţiative de bună credinţă venită din zona tineretului (...) În urma intervenţiei conducerii centrale, tineretul ALDE a încetat să mai fie reprezentativ. Conducerea centrală ne-a demonstrat că avem dreptul să existăm în acest partid doar în măsura în care imităm comportamentul seniorilor, oricare ar fi acesta”, susţine Frangulea, conform News.ro.
Acesta crede că partidul a ajuns să apere un grup de persoane care au probleme de natură penală. ”ALDE pare a fi acaparat de un grup de interese ce protejează oamenii certaţi cu legea şi denumirea partidului de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a devenit Alianţa Dictatura Penalilor. Prin îndepărtarea celor care sunt incomozi seamănă tot mai mult cu un partid de origine sovietică”, a conchis Frangulea.
Cătălin Frangulea, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret, le-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă colegilor din conducerea TLDE în care le cere ca, la şedinţa Biroului Politic Naţional al organizaţiei, care urma să se desfăşoare sâmbătă, să fie adoptate criterii de integritate care să se aplice candidaţilor la alegerile parlamentare astfel încât pe listele partidului să nu se regăsească persoane urmărite penal sau condamnate pentru fapte de corupţie, incompatibilitate sau conflict de interese.
Discuţiile în ALDE legate de necesitatea stabilirii unor criterii de integritate pentru candidaţii partidului au fost declanşate, luni, de către senatorul Vasile Nistor, preşedinte executiv al partidului, care a cerut demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului din cauza problemelor acestuia cu justiţia şi convocarea unui Congres extraordinar în care să fie stabilite nişte criterii de ordin etic în selectarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare.