Firea a dezinformat: Nu Primăria Capitalei a dat terenul pentru spitalul copiilor bolnavi de cancer

Dora Vulcan | 31.10.2019

Fondatoarele „Dăruieşte viaţă” spun că primarul general Gabriela Firea a dezinformat atunci când a spus că Primăria București a pus la dispoziţie terenul pentru construcția spitalului pentru copii.

Pe aceeași temă

Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au prezentat public un act de provenienţă a terenului din care se vede că la rubrica ”Proprietari” apare mențiunea ”Statul român”.

”Când ne-am apucat de proiect a trebuit să obținem autorizația de construire. 22 de avize. Cea mai mare provocare a reprezentat-o terenul. A durat luni întregi să aflăm că proprietar e statul român. Am primit aprobările necesare de la Ministerul Finanțelor, de la Primăria Sectorului 4, abia apoi Consiliul General al Muncipiului București ne-a dat acordul să demolăm niște ruine de pe acel teren. Azi, în extrasul de carte funciară, apare ca proprietar CGMB. S-a făcut ordine abia după lupta noastră”, a spus joi Oana Gheorghiu într-o conferință de presă.

Gabriela Firea s-a lăudat în ultimele zile că ea este cea care a dat asociației terenul de un milion de euro pentru construirea spitalului pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer.

„Şi eu ca primar general am o contribuţie. Spuneţi dumneavoastră dacă mare sau mică, nu vreau eu să o calific, în construirea acestui spital aşa cum se spune din fonduri exclusiv private. Constribuţie despre care nu vorbeşte absolut nimeni, poate nu întâmplător. (…) Acest spital se construieşte şi foarte bine că se construieşte, şi voi sprijini cu tot ceea ce pot şi personal şi ca primar general. Acest spital se construieşte pe proprietatea Municipiului Bucureşti, pe proprietatea Primăriei Capitalei. Este un teren valoros în jur de un milion de euro. Atât Spitalul Marie Curie, Bagdasar cum este cunoscut în popor, lângă care se construieşte acest spital privat cât şi terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj să spun că ştiţi nu vă supăraţi, spuneţi că este un spital construit exclusiv din fonduri private… dar uitaţi de contribuţia majoră a Primăriei Capitalei şi anume prin punerea la dispoziţie a acestui teren extrem de valoros.”, a declarat Gabriela Firea la Digi 24.

Spitalul, care este ridicat din donațiile a peste 1.700 de companii și 260.000 de persoane fizice, destinat exclusiv copiilor bolnavi de cancer, singurul din țară, va avea 12.000 mp, 9 etaje , 7 săli de operaţii şi o capacitate de 200 de locuri. După ce construcția sa va fi finalizată, organizația ”Dăruiește viață”, condusă de Carmen Gheorghiu și de Carmen Uscatu, vor ceda spitalul statului român. Donațiile cu care spitalul se construiește au un circuit de transparență, care poate fi urmărit live, adică fiecare donator poate afla ce se întâmplă cu banii donați de el.

Aflată în concert în România, în luna august a acestui an, și trupa Metallica a donat un sfert de milion de euro pentru spitalul construit de cele două activiste.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22