Firea, desființată pentru campania de imagine făcută în școli pe seama ”balenei albastre”

Dora Vulcan | 07.04.2017

Primăria Capitalei a lansat campania "Stop joc! E viaţa ta!" de conștientizare a pericolelor la care se supun copiii și adolescenții jucând ”Balena albastră”, ocazie pentru primăița Firea și ministrul de Interne Carmen Dan să participe la un eveniment de o factură îndoielnică organizat la o școală generală.

Pe aceeași temă

 

 

 

Firea nu cruță nicio ocazie pentru a se promova pe sine și presupusele virtuți pe care și le exhibă cu ostentație pentru a i le băga pe gât electoratului până la saturație. Cu cinism. Cu specularea și a celei mai nevinovate ocazii pentru a se promova pe sine. De astă dată, victime au căzut copiii. Care se presupune că ar fi victime ale balenei albastre. Ocazie numai bună de speculat de propaganda roșie. Fără nicio expertiză, blondinele platinate ale lui Dragnea, Firea și Carmen Dan, secretara de la Videle ajunsă ministru de Interne, au pornit o campanie îndoielnică în școli pe ritm și versuri vulgare, numai bune de fredonat fetițelor.

 

 

 

Această acțiune a primarului general a fost extrem de criticată în mediul online.

 

 

Actrița Natalia Ester o critică pe Firea pentru acțiune și pentru invitarea lui CRBL, un artist care a interpretat versuri total nepotrivite pentru vârsta copiilor și inadecvate scopului în sine al campaniei care s-a transformat într-o mișcare de imagine și de promovare personală pentru cele două platinate promovate de Dragnea.  

 

 

 

 

”Vaca roșie e mai periculoasă decât balena albastră”

 

 

"Doamna Firea umblă prin şcoli şi susține o campanie în care se cântă "fetițele sexy vor na na" şi "beau multe pahare'' nu ştiu de care. Domnia sa numeşte asta "muzica de calitate". Aplaudă şi dansează alături de copiii îmbrăcați cu forța în tricouri cu iz electoral. Vaca roşie e mai periculoasă decât Balena albastră", a scris pe Facebook actrița Natalie Ester.

 

 

 

 

”Show comunistoid grotesc”

 

 

 

Și una din profesoarele din școală unde a fost lansat evenimentul a criticat demersul lui Firea, numind acțiunea sa un "show comunistoid grotesc". 

 

 

 

Cristina Tunegaru, o profesoară de la școala generală unde a fost lansat evenimentul s-a declarat revoltată de acțiunea celor două și a criticat în termeni duri folosirea copiilor pentru capitalul politic al lui Firea și Dan. De critica dascălului nu a scăpat nici Cerebel ce le-a cântat elevilor câteva melodii ce conținea versuri nepotrivite vârstei acestora.

 

 

"Mi-e rușine de colegii mei, profesorii de la Școala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfășurat de Gabriela Firea sub pretextul conștientizării pericolelor internetului. Au așteptat-o de la intrare, cuminți, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcați cu tricourile și purtând șepcile primăriei, copiii școlii devin marionete care arată supoșenia adulților.

 

 

 

Copiii și cadrele didactice sunt folosite ca niște punți de lansare politice pentru vedetele de la primărie. Și nimeni nu pare să se opună, să observe ridicolul unei asemenea situații care nu are în centru copiii și nevoile lor, ci pe doamna primar. Acțiunea petrecută în timpul orelor de curs - când elevii și profesorii sunt captivi în școală - nu are nicio legătură cu educația. Și nici versurile misogine, sexiste ale lui Cerebel care cântă despre „fetele care vor na-na” și „n-ai bani de femei”.

 

 

Discursurile patetice nu ajută elevii. Însă copiii sunt utilizați ca material propagandistic. Într-o școală !

 

 

Să nu uităm, dragi colegi, că școala nu e troaca unor animale politice !", a scris profesoara pe Facebook.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22