Pe aceeași temă
"Ne dorim ca cel putin zona centrala sa aiba o noua abordare. Prin proiectul de buget am initiat si urmeaza sa anuntam si public un concurs international de solutii, de un milion de euro, prin care ne dorim sa primim in beneficiul bucurestenilor un proiect pentru reabilitarea bulevardului Magheru. Este trist ceea ce se intampla acum, e un bulevard principal al Capitalei, care este pur si simplu deteriorat, nu mai este deloc pus in valoare. Cei mai multi cetateni sau companii s-au mutat din acea zona din cauza cladirilor cu risc seismic. Cred ca prin acest concurs de solutii vom putea sa beneficiem de un proiect de talie internationala pe care sa il si declinam in perioada urmatoare", a spus Firea vineri, la un forum organizat la Palatul Parlamentului, citată de ziare.com.
"Suntem extrem de interesati pentru Planul Urbanistic General al Capitalei, pentru a elimina erorile urbanistice si arhitecturale. Bucurestiul este un oras frumos, plin de istorie. Din nefericire, dupa Revolutie s-a dezvoltat haotic, stim cu totii acest lucru si suferim cu totii din cauza erorilor care s-au petrecut in acea perioada, dar am observat ca, cel putin in ultimii ani, exista o mai mare grija a tuturor celor implicati, fie ca e vorba de autoritati centrale, locale si mediul privat, si pentru aspectul orasului, si pentru a elimina toate acele erori urbanistice si arhitecturale care s-au intamplat imediat dupa Revolutie", a mai spus Gabriela Firea.
In ceea ce priveste cladirile cu risc seismic, edilul sef a spus ca Primaria Generala a demarat, anul acesta, activitatea de consolidare la 20 de imobile.
"In 27 de ani au fost consolidate de Primaria Generala doar 20 de imobile, iar in nici un an am demarat activitatea de consolidare la 20 de imobile", a sustinut primarul general.