Pe aceeași temă
„Am transmis deja o adresă către preşedintele României şi către CSAT, în care am descris şi în termeni tehnici şi administrativi ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti în 1 şi 2 martie, în seara de duminică spre luni, şi am transmis rugămintea de a se analiza situaţia gravă din municipiul Bucureşti în cadrul unei şedinţe a CSAT. Populaţia trebuie să fie protejată şi nu ajută la nimic dacă responsabilii şi decidenţii de la Guvern aruncă responsabilitatea dintr-o parte în cealaltă. Sunt convinsă că preşedintele se va implica şi cu siguranţă vom afla care este poluatorul”, a spus primarul în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PMB, citată de Agerpres.
Ea a menţionat că nici în acest moment nu este cunoscută sursa poluării.
„Nu poate să existe un poluator care ori este ținut la secret, ori să nu-l idenficăm. Ambele variante fiind la fel de grave”, a spus Firea.
Edilul mai spune că cele 6 stații de monitorizare a aerului din București, pe care le are Agenția pentru mediu, nu mai sunt suficiente și că a cerut un punct de vedere de la Curtea de Conturi, pentru a vedea dacă Primăria Capitalei poate cumpăra stații de monitorizare a aerului, în regim de urgență, pentru a avea informații în timp real.
„Au trecut trei zile de la accidentul ecologic din Capitală şi, din păcate, nici până în acest moment, populaţia nu a fost informată cu privire la cauza acestui accident ecologic, pentru că nu considerăm că a fost o întâmplare şi nici doar un incident - de aceea spun accident. Am văzut că tentaţia este aceea ca instituţia principală responsabilă din ţară cu protecţia mediului, şi anume Ministerul Mediului, încearcă să dea vină pe alte instituţii. E şi aceasta o politică, dar nu cred că rezolvă nimic”, a spus Firea.