Florin Roman propune coaliției de guvernare schimbarea Avocatului Poporului, Renate Weber

Laurentiu Gheorghe | 14.01.2021

Deputatul PNL, Florin Roman, a postat pe Facebook că „Renate Weber se pregătește să plece acasă” și solicită coaliției schimbarea acestei „unelte PSD” din funcție.

Pe aceeași temă

Florin Roman a criticat în repetate rânduri activitatea Avocatului Poporului și a solicitat în luna august convocarea Comisiilor juridice parlamentare pentru a dezbate cererea PNL de revocare a Renatei Weber din funcție.

”Cu toată agitația din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevărat important, unul cu greutate:

Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă! Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu așa-zisa iubire față de țară și compatrioți. Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, această neînduplecată “luptătoare” pentru drepturile și libertățile cetățenilor români trebuie să plece. (…) Stimați colegi din coaliție, propunem o nouă numire în funcția de Avocat al Poporului? Și convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului?”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Florin Roman a susținea în luna august că, din cauza acţiunilor Avocatului Poporului, „peste 5.000 de persoane infectate au fost lăsate pe străzi şi Guvernul a fost lăsat fără instrumentele necesare” pentru a lua măsuri împotriva răspândirii epidemiei de COVID-19.

Preşedintele de atunci Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că, potrivit regulamentului, solicitarea trebuie să intre mai întâi în şedinţa Birourilor permanente.

În 22 iunie, liberalii au depus la Parlament o cerere de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

Între timp, majoritatea s-a schimbat în Parlament iar conducerea Camerei Deputaților este controlată de liberali, președinte fiind Ludovic Orban.

Renate Weber a fost europarlamentar PNL două mandate, din iunie 2009 până în 2019.

Spre sfârșitul anului 2014, și-a schimbat afilierea la Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE).

În 2019 a candidat din nou pentru Parlamentul European din partea ALDE, însă partidul lui Tăriceanu nu a trecut pragul electoral. La scurt timp a fost propusă și a fost aleasă de coaliția guvernamentală PSD-ALDE ca Avocat al Poporului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22