Sorin Ovidiu Vantu a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore

Fara Autor | 09.09.2010

Pe aceeași temă

Sorin Ovidiu Vantu a primit o ordonanta de retinere pentru 24 de ore in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa. El este acuzat de favorizarea infractorului in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, fost director Gelsor. "Atunci cand Basescu va pierde prima batalie, sa-l vad in locul meu", a fost declaratia omului de afaceri, la iesirea de la audieri. Surse judiciare sustin ca saptamina trecuta au venit documentele de la comisiile rogatorii contituite in Indonezia si Cipru care au verificat tranzactiile financiare dintre Vantu si Popa, facute prin interpusi. Acelasi surse afirma ca Nicolae Popa ar fi recunoscut la intrerogatoriile din Indonezia ca a primit bani de la SOV.

La aceasta ora Sorin Ovidiu Vantu a ajuns la Directia de Cercetari Penale, relateaza Realitatea Tv. Sorin Ovidiu Vantu  a fost audiat, joi dimineata, de procurori in dosarul fugii din Romania a lui Nicolae Popa, fost director Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul prabusirii FNI.

Surse judiciare citate de Gandul sustin ca Sorin este posibil ca azi "să se ceară arestarea lui SOV pentru 30 de zile". Aceleaşi surse au explicat şi de ce s-a procedat tocmai acum  la arestarea omului de afaceri: Procurorii au făcut comisii rogatorii în Indonezia şi Cipru pentru a verifica o serie de tranzacţii financiare. E vorba de bani trimişi lui Nicolae Popa de către Sorin Ovidiu Vântu, prin interpuşi. Iniţial, trebuia să trimită câteva sute de mii de euro, până la urmă i-a trimis câteva zeci de mii de euro. ABIA SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ au venit documentele de la comisia rogatorie din Cipru şi de aceea s-a luat acum măsura reţinerii".

Procurorii Parchetului ICCJ si ofiteri de politie au efectuat joi perchezitii la 10 adrese si audiaza mai multe persoane in dosarul in care sunt cercetate circumstantele in care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi Romania, a anuntat ICCJ, intr-un comunicat.

Potrivit Realitatea Tv, Sorin Ovidiu Vantu a fost adus la Parchetul General, unde este audiat de procurori. Din locuinta lui Vantu procurorii au ridicat mai multe calculatoare. Alturi de Vantu, la Parchet se mai afla si Liviu Luca.

Printre cei perchezitionati se numara si omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom. Potrivit surselor citate, printre cei ce urmeaza sa fie perchezitionati joi se numara si cetateanul moldovean Octavian Turcan, considerat un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vantu si suspectat ca i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa.Printre cei acuzati de procurori se mai numara si Alexandru Stoian.

Autoritatile romane au solicitat deja extradarea lui Nicolae Popa din Indonezia, unde acesta a fost capturat. Ministrul indonezian al Justitiei a autorizat inca din luna februarie extradarea in Romania a fostului director Gelsor, Nicolae Popa, procedura avand insa nevoie si de aprobarea presedintelui indonezian, anunta politia locala, citata de editia online a Jakarta Globe.

In decembrie 2009, Ministerul Public anunta, potrivit Mediafax, ca "in baza informatiilor primite cu privire la arestarea cetateanului roman Popa Nicolae, la data de 2 decembrie 2009, in Indonezia, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a constituit un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului cu privire la persoanele care au ajutat persoana condamnata sa se sustraga de la executarea pedepsei".

In trecut, si fosta sotie a lui Nicolae Popa, Anca Caciula, a fost audiata in acest dosar, insa ea a declarat ca nu i-a trimis fostului sau sot bani care sa il ajute sa se intretina in strainatate. Ea a declarat, in fata procurorilor, ca a primit o singura data de la fostul sot "o suma infima", respectiv aproximativ 300 de euro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22