Pe aceeași temă
Fosta soţie a lui Dragnea ar fi fost audiată ca martor în dosarul penal deschis "in rem" pentru fapte de corupţie. Tot marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat, într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro, că s-a sesizat din oficiu, cu o zi în urmă, într-un nou dosar penal în care a fost începută urmărirea penală "in rem" pentru infracţiuni asmilate corupţiei, "în legătură cu alte aspecte" conţinute în investigaţia publicată joi de Rise Project. DNA mai precizează că în acest moment este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”).
Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”. Rise Project a scris că raportul, care în prezent s-ar afla în arhiva DGPI, vorbeşte despre afacerile cu bani publici ale grupării, despre zeci de licitaţii, despre controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.
Vineri, DNA a anunţat că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în 19 februarie 2016 începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. Totodată, DNA preciza că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia.