Fuziunea dintre USR și PLUS a primit votul final al 84,65% dintre membrii celor două partide

Laurentiu Gheorghe | 15.08.2020

Membrii USR și PLUS au votat în proporție covârșitoare fuziunea dintre cele două partide, (84,65%), noul partid urmând să se numească USR până la următorul congres. Barna și Cioloș sunt copreședinți.

Pe aceeași temă

În favoarea fuziunii s-au înregistrat 2.222 de voturi din cele 2.625 valabil exprimate, iar împotrivă au votat 328 de membri USR și PLUS.

„În urma votului de azi, USR și PLUS au decis să fuzioneze. Este un rezultat istoric și este un pas istoric pentru ceea ce înseamnă USRPLUS și ceea ce va însemna USRPLUS pentru istoria politică a României în lunile și anii următori. Vă mulțumesc și vă felicit pe toți. Rezultatele sunt: din 2.625 de voturi exprimate, 2.222 sunt în favoarea fuziunii, sunt ”pentru”. Este un procent de 84,65%. 328 de voturi au fost ”împotrivă”, respectiv 12,5%, iar 75 de colegi s-au abținut, un procent de 2,86%. Deci, practic, cu 85%, membrii USR și PLUS au decis să meargă mai departe ca USRPLUS, ca un partid care va marca viitorul României în perioada următoare. Vă felicit! Vă mulțumesc!”, a anunțat copreședintele USR Dan Barna la finalul congresului comun.

Anterior, ambele formațiuni s-au reunit în congrese separate pentru aprobarea protocolului de fuziune, 76% dintre delegații USR și 83% dintre cei ai PLUS votând „pentru”.

La rândul lui, Cioloş a acuzat „ipocrizia” partidelor care promit ceva în campaniile electorale şi nu îşi respectă promisiunile atunci când ajung la putere.

„Cred că multă lume aşteaptă de la noi nu doar să ne prezentăm în faţa lor împreună. Suntem împreună în faţa unei decizii care e importantă nu atât pentru noi, individual, ci e importantă pentru semnalul pe care mulţi în România îl aşteaptă de câţiva ani buni de zile. (...) Cred că mult mai multe lucruri ne apropie mai degrabă decât să ne diferenţieze pe noi ca şi organizaţii şi diferenţele dintre noi sunt acele diferenţe de opinie pe care le găsim şi societatea românească pe care vrem să o reprezentăm şi în numele căreia vrem să facem lucruri în ţara asta. Cred că e o majoritate clară în ţara asta care simte că lucrurile trebuie schimbate pentru că nu mai putem merge doar cu ipocrizia unor partide care spun un lucru în campanie şi fac altceva după ce ajung la putere” a adăugat Dacian Cioloş.

Cioloş a mai afirmat că, în opinia sa, „slăbiciunea” partidelor din România este tocmai faptul că nu au reuşit să colaboreze.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22