Pe aceeași temă
Numele liderului UNPR nu mai apare pe lista coordonatorilor de doctorat ai instituţiei, postată pe site-ul acesteia, mai scrie Mediafax.
În urmă cu două luni, Academia Naţională de Informaţii anunța printr-un comunicat că evaluează "stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat".
"Senatul Academiei mandatează Consiliul Ştiinţific al Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" să accelereze procesul de evaluare, iniţiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor ştiinţifice şi dezvoltare a capacităţii noastre academice. Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învăţământ şi cercetare academică în cadrul ANI MV", se spunea în comunicat.
Evaluarea anunțată venea după mai multe acuzații de plagiat aduse unor persoane care și-au susținut doctoratul la Academia de Informații.
De atunci nu s-a mai auzit nimic despre analiza respectivă.
Printre lucrările de doctorat bănuite a fi plagiate se număra și cea a lui Gabriel Oprea, susţinută la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, dar şi lucrări coordonate de acesta la Academia "Mihai Viteazul".
Pe 4 septembrie, Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a dat un verdict tranşant după ce a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral".
Astfel, el a contrazis, în nume personal, concluzia Consiliului Naţional de Etică din Ministerul Educaţiei - singurul organism abilitat la nivel naţional pentru soluţionarea acestor sesizări - în cazul tezei de doctorat "Procedura plângerii prealabile", susţinute de Gabriel Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.