Pe aceeași temă
Potrivit proiectului de rectificare bugetară, vor primi bani în plus Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), mai exact peste 26 de milioane de lei. Vor primi bani în plus Spitalul Sf. Maria (4,3 milioane de lei), Spitalul Filantropia (1,5 milioane de lei), Spitalul de Nefrologie Carol Davila (4,2 milioane de lei), Spitalul de Copii Victor Fomoiu (4,7 milioane de lei), Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan (3,2 milioane de lei), Spitalul Th. Burghele (2,8 milioane de lei), Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu (13,4 milioane de lei) şi Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia (peste 600.000 de lei), scrie news.ro.
Şi la instituţiile culturale au fost alocaţi mai mulţi bani, 4 milioane de lei. Astfel, Teatrul Nottara va primi în plus 88.000 de lei, în timp ce la Teatrul Ţăndărică vor fi alocaţi alţi 935.000 de lei, pentru evenimente organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Bugetul Centrului Expo Arte, recent înfiinţat, va fi de 3,1 milioane de lei.
De la RATB, 43,7 milioane de lei vor fi luaţi de la investiţii, bugetul Regiei rămânând la suma de 148,6 milioane de lei. Banii, alocaţi iniţial pentru montarea de garduri pe linia de tramvai, pentru modernizarea peroanelor pe linia de tramvai 41 şi pentru modernizarea Autobazei Giurgiului, vor fi transformaţi în subvenţii, aşa cum se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.
În ceea ce priveşte RADET, 40 de milioane de lei de la investiţii vor fi şi aici transformaţi în subvenţii, nemafiind, astfel, bani pentru modernizarea tuturor punctelor termice sau pentru eficientizarea alimentării cu energie termică a consumatorilor.
De asemenea, Gabriela Firea vrea să aloce 8 milioane de lei pentru programe destinate tinerilor fără job din București, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General. Problema e că rata oficială a șomajului a coborât în iulie la 1,47% în București, cel mai redus nivel prezentat de Agenția pentru ocuparea forței de muncă din 2004.
Mai mult, în luna martie, doar 20 de absolvenți de facultate erau șomeri în București, potrivit Capital.ro. Capitala se confruntă de altfel cu o reală criză de forță de muncă, după cum o arată statisticile muncitorilor străini și creșterile salariale constante din mediul public și cel privat. Zeci de asociații patronale din diverse sectoare, de la construcții la servicii, se plâng de dificultatea recrutării în București.
Primăria București justifică inițiativa prin statistici din 2016 și politici UE din 2014, în condițiile în care România are minime-record la șomaj și se confruntă cu o criză a forței de muncă.