PNL

GANDUL PSD are datorii de 32 milioane de lei. 25 de milioane trebuie platite in mai putin de 1 an

P.c. | 22.07.2015

Pe aceeași temă

Conform unui articol publicat de Gandul, PSD are datorii de 32 de milioane de lei, 25 de milioane trebuind platite in mai putin de un an de zile. La începutul mandatului său, premierul Ponta a cerut un audit la partid, descoperind o datorie de şase milioane de euro, lăsată moştenire de Mircea Geoană.

 

Ultimul bilanţ depus de PSD la 31 decembrie 2014, după încheierea campaniei prezidenţiale, indică faptul că partidul condus de Victor Ponta a acumulat datorii de 32 milioane de lei.

 

La capitolul ”datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an” în dreptul PSD apare suma de 25.235.600 lei. Dar şi la capitolul ”datorii ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un” este trecută suma de 6.897.577 lei. Astfel, mandatul lui Victor Ponta în fruntea partidului lasă datorii neplătite de peste 32 milioane de lei, relateaza Gandul.

 

Hotnews: PSD are conturile blocate. Datoriile depasesc 6 milioane de euro

 

Hotnews anunta saptamana trecuta ca PSD are conturile blocate din cauza unor datorii al caror total depaseste șase milioane de euro, dupa ce firmele care-si asteptau banii de la partidul de guvernamant au trecut la executarea sentintelor obtinute in procese. Sunt datorii catre diversi prestatori de servicii (firme de tiparituri, publicitate etc), acumulate in timpul campaniei lui Victor Ponta la prezidentiale, dar si in anii anteriori, si nu se știe care dintre ele sunt doar ale PSD sau ale vechiului USL.

 

Mai multe firme au dat in judecata PSD, au castigat procesele si au trecut la executarea sentintelor, punand poprire pe conturile partidului, mai scrie Hotnews.

 

Anul trecut, aminteste Hotnews, Dan Sova declara, pe vremea cand era inca purtator de cuvant, ca ar fi nevoie de o mediere pentru datoriile USL pe anul 2013. "Cu privire la datoriile USL, nu am informatii, va poate ajuta secretarul general, Dolineaschi. Exista niste datorii comune, acumulate de cele patru partide: UNPR, PC, PNL si PSD. Trebuie facut un proces verbal si sa stabilim fiecare ce datoreaza. In momentul in care s-a stabilit fiecare ce datoreaza, se semneaza si se merge la tribunal. Acolo se vizeaza doar desfiintarea aliantei politice USL, cu precizarea ca brandul USL apartine PSD, dar aia e o alta discutie. Denuntarea USL ca alianta politica e fireasca, dar nu putem lasa asa datoriile, pentru ca, daca le lasam nelamurite, intervine din punct de vedere juridic solidaritatea pasiva a celor patru, adica oricare dintre cele patru partide poate sa fie executat integral pentru toata datoria, or asta nu mai e firesc deja. Trebuie sa stabilim de la inceput fiecare ce datoreaza", spunea Sova in august 2014, citat de Agerpres.

 

Opinii

Andrian Moraru

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22