Ganduri despre ICR

Redactia | 06.11.2008

Pe aceeași temă

Catherine Durandin, istoric, profesoara universitara, specialista in Romania

Reducerea drastica a bugetului ICR pe 2009 este nelinistitoare si trista. Este un semn al crizei, fara nicio indoiala. Dar, in egala masura, al unei alegeri bugetare operate in detrimentul culturii si al vizibilitatii Romaniei in Franta. Sa fim pragmatici: o Romanie vizibila prin artistii, universitarii, intelectualii si creatorii sai este o Romanie care poate atrage si investitii. Cultura nu e un lux, ci un instrument de influenta.

 

André Velter, poet, redactor la France Culture, directorul colectiei Poésie internationale la Gallimard

 

Am trecut de mai multe ori pragul Ambasadei Romane la Paris, acolo unde se afla si ICR, prelungind astfel, dincolo de lecturile mele, dialogul cu scriitori si poeti romani. Ce pacat ar fi ca, din cauza crizei, un asemenea spatiu sa fie afectat...

 

Ami Barak, critic de arta si curator international

 

Sumbrele si nelinistitoarele perspective privind taieturile bugetare ne fac sa ne temem ca ICR va disparea din nou de pe harta culturala pariziana si europeana, dupa ce a reusit, cu un efort constant si o vointa ambitioasa, sa inscrie Romania in inima Europei ca pe o prezenta importanta si promitatoare. Ar fi un mare pacat!

 

Mircea Cantor, artist

 

Sunt stupefiat de decizia guvernului Tariceanu de a taia (si inca cat!!!) din bugetul ICR pe 2009.

Pot sa spun ca, pe langa sprijinul generos si acompanierea ICR in expozitiile pe care le-am facut in Europa, directoarea de la Modern Art Oxford – Suzanne Cotter, curatoarea de la Mucsarnok Budapesta – Livia Paldi nu au ratat ocazia sa complimenteze Institutul spunandu-mi cat de mult a contat pentru ei ajutorul financiar si mediatic acordat de ICR din Londra si, respectiv, Budapesta. Si, nu in ultimul rand, pentru ca locuiesc la Paris, as dori sa atrag atentia ca programul ICR Paris este printre cele mai interesante „must“-uri din peisajul cultural parizian, prin paleta expozitiilor, a concertelor, conferintelor etc.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22