Pe aceeași temă
Catherine Durandin, istoric, profesoara universitara, specialista in Romania
Reducerea drastica a bugetului ICR pe 2009 este nelinistitoare si trista. Este un semn al crizei, fara nicio indoiala. Dar, in egala masura, al unei alegeri bugetare operate in detrimentul culturii si al vizibilitatii Romaniei in Franta. Sa fim pragmatici: o Romanie vizibila prin artistii, universitarii, intelectualii si creatorii sai este o Romanie care poate atrage si investitii. Cultura nu e un lux, ci un instrument de influenta.
André Velter, poet, redactor la France Culture, directorul colectiei Poésie internationale la Gallimard
Am trecut de mai multe ori pragul Ambasadei Romane la Paris, acolo unde se afla si ICR, prelungind astfel, dincolo de lecturile mele, dialogul cu scriitori si poeti romani. Ce pacat ar fi ca, din cauza crizei, un asemenea spatiu sa fie afectat...
Ami Barak, critic de arta si curator international
Sumbrele si nelinistitoarele perspective privind taieturile bugetare ne fac sa ne temem ca ICR va disparea din nou de pe harta culturala pariziana si europeana, dupa ce a reusit, cu un efort constant si o vointa ambitioasa, sa inscrie Romania in inima Europei ca pe o prezenta importanta si promitatoare. Ar fi un mare pacat!
Mircea Cantor, artist
Sunt stupefiat de decizia guvernului Tariceanu de a taia (si inca cat!!!) din bugetul ICR pe 2009.
Pot sa spun ca, pe langa sprijinul generos si acompanierea ICR in expozitiile pe care le-am facut in Europa, directoarea de la Modern Art Oxford – Suzanne Cotter, curatoarea de la Mucsarnok Budapesta – Livia Paldi nu au ratat ocazia sa complimenteze Institutul spunandu-mi cat de mult a contat pentru ei ajutorul financiar si mediatic acordat de ICR din Londra si, respectiv, Budapesta. Si, nu in ultimul rand, pentru ca locuiesc la Paris, as dori sa atrag atentia ca programul ICR Paris este printre cele mai interesante „must“-uri din peisajul cultural parizian, prin paleta expozitiilor, a concertelor, conferintelor etc.