Pe aceeași temă
George Maior, fostul director al SRI, a fost ales presedinte al Academiei de Stiinte Militare (ASM). Maior a demisionat marti de la conducerea SRI, in urma unei dispute produse de respingerea de catre Curtea Constitutionala a pachetului de legi Big Brother, legi considerate de Maior esentiale pentru securitatea cetatenilor Romaniei. Maior a criticat decizia Curtii Constitutionale de a declarat neconstitutionala legea securitatii cibernetice in timp ce presedintele CCR, Augustin Zegrean, a denuntat public presiunile facute de SRI pentru adoptarea acestor legi, relateaza Hotnews.
"Adunarea Generala a Academiei de Stiinte Militare, intrunita in sedinta joi, 29 ianuarie, a ales in functia de presedinte al Academiei pe domnul ambasador George Cristian Maior. In functia de secretar general a fost ales domnul prof. univ. dr. Gheorghe Toma", informeaza un comunicat al ASM transmis Agerpres.
Potrivit sursei citate, in cadrul sedintei, Maior a subliniat importanta alinierii la standardele excelentei academice si cercetarii de varf si a vorbit despre nevoia unei viziuni strategice si integrarea in sistemul de raspuns la marile provocari ale zilelor noastre.
"Presedintele Academiei a aratat, de asemenea, necesitatea oferirii unui raspuns strategic la nevoile de aparare si securitate nationala pe care le are Romania", informeaza comunicatul.
Academia de Stiinte Militare este o institutie publica de interes national in domeniul cercetarii stiintifice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. ASM are in compunere trei sectii stiintifice: sectia de stiinte militare, sectia de ordine publica si sectia de informatii si securitate nationala. Activitatea sectiilor se desfasoara sub coordonarea stiintifica a Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si a Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul".
ASM isi propune ca obiectiv principal de activitate promovarea pe plan national si international a cercetarilor stiintifice din sistemul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, in scopul alinierii la cerintele NATO si ale Uniunii Europene. Totodata, institutia coordoneaza activitatea de cercetare stiintifica din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si creeaza cadrul legal pentru realizarea continua a progresului stiintific si tehnic.